Consells

Omega-3, fonamental per a esportistes

Els àcids grassos omega-3 són un tipus de greix necessari per al bon funcionament de l’organisme, i estudis recents l’han considerat fonamental en la dieta dels esportistes per millorar la resistència, reduir el dany muscular i els processos inflamatoris.

Omega-3, fonamental per a esportistes

El seu consum s’ha relacionat amb la prevenció d’accidents cardiovasculars, patologies neurològiques i alteracions visuals, entre altres efectes. Sembla que, en els esportistes, el consum d’omega-3 s’associa amb la reducció del desgast de glicogen (reserves de glucosa) i una millora de la resistència, com també amb una reducció del dany muscular i els processos inflamatoris.

Un altre punt interessant el trobem en una revisió d’estudis recent en què s’exposa que el greix dietètic pot modular els nivells de testosterona (hormona esteroide que afavoreix el desenvolupament de la musculatura). Sembla que la ingesta d’oli de peix (ric en omega-3) eleva els nivells de testosterona. A diferència d’altres maneres d’ajudar a incrementar els nivells d’aquesta hormona, l’omega-3 disminueix el risc cardiovascular.

Per beneficiar-se dels seus efectes, es pot consumir peix blau de manera habitual. Cal triar els de mida petita, com ara sardines o seitons, perquè estan molt menys contaminats per mercuri que els peixos grossos. També es poden prendre suplements d’omega-3, (amb consulta prèvia a un expert), sempre que siguin de bona qualitat. Consulta tots els articles específics per a esportistes.

Contingut relacionat

  • Consells

Fer esport per guanyar salut

Fer esport regularment i seguir una dieta rica en fibra és...