Uncategorized @ca

Més de 650 productes certificats sense gluten

La nostra àmplia i cuidada selecció de més 650 productes certificats sense gluten et permet gaudir d’una alimentació variada i equilibrada, sense privar-te dels teus plats, postres i refrigeris preferits.

L’oferta de productes sense gluten creix dia a dia. El principal motiu és l’augment de persones que pateixen algun tipus d’intolerància o al·lèrgia i a aquest grup se sumen els qui decideixen eliminar-lo de la seva dieta voluntàriament.

Sempre atents a les preferències del consumidor, a Veritas hem donat resposta a aquesta demanda i disposem de més de 650 productes certificats sense gluten -és a dir, sense traces-, més de 190 dels quals són de marca pròpia i destaquen per la seva excel·lent relació qualitat-preu.

Més de 650 productes certificats sense gluten

Una àmplia gamma de cereals

El gluten és una glicoproteïna present en molts cereals i, per exemple, actua com a aglutinat per unir els ingredients de forn i pastisseria i dotar de consistència les masses. Els cereals més populars que en contenen són el blat, el sègol, l’ordi, el kamut, l’espelta, l’espelta verda i el tritordeum.

Entre els que no porten gluten destaquen el blat de moro, l’únic que conté betacarotens, un antioxidant que combat l’envelliment; l’arròs, molt digestiu; el mill, que gràcies al seu alt contingut en magnesi és molt apropiat per als esportistes; i el teff, amb un nivell de proteïna semblant al dels llegums.

Dhal amb verdures i arròs basmati

Grans mil·lenaris

Existeixen també altres grans lliures de gluten molt saludables que es consumeixen des de fa segles i, tot i que tenen característiques similars als cereals, es consideren pseudocereals.

Per exemple, la quinoa proporciona tots els aminoàcids essencials; l’amarant és una extraordinària font de minerals, i el fajol es distingeix per la seva capacitat d’equilibrar el colesterol.

Quinoa amb verdures

Cistella apta per a celíacs

A partir dels grans sense gluten s’obtenen farines amb les quals s’elaboren tota mena de productes aptes per a celíacs.

Pastes

Durant anys la principal alternativa a la pasta de blat era la d’arròs. Actualment, la farina d’arròs es combina amb la de quinoa, que enriqueix la pasta amb proteïnes, minerals i calci. També hi ha pasta d’arròs integral, de fajol, amb verdures i fins i tot de llegums.

Pasta de llenties amb espinacs i dàtils

Pans

El de blat de moro és el company ideal de melmelades, formatges tendres i embotits, mentre que el de fajol combina amb dolç i salat. L’oferta es completa amb pa ratllat, bases de pizza i bastonets.

Farines i preparats

Pots utilitzar la de blat de moro per preparar creps o coquetes, i si la barreges amb ou o aigua amb gas obtindràs arrebossats perfectes; la de fajol va tant per arrebossar com per fer massa de bunyols; i si combines la quinoa o mill amb una de més consistent les galetes, pans i bases de pizza et quedaran molt cruixents. Igualment, tenim preparats que són excel·lents per fer al forn un extraordinari pa casolà.

Galetes

Les farines de blat de moro, quinoa o arròs són la base de les galetes sense gluten. Els xarops d’atzavara o blat de moro són bones opcions per endolcir-les i el cacau, la xocolata, la garrofa i la vainilla els gustos més deliciosos. Poden incorporar fruites (nabius, fruites vermelles, pinya, coco), fruita seca (ametlles, avellanes) i llavors (lli), i les espècies (canyella, gingebre) les fan més aromàtiques i digestives. També en tenim de iogurt i mantega.

Galetes sense gluten amb gotes de xocolata

Cereals per esmorzar

Pots triar entre els clàssics cereals inflats, els farcits de xocolata o de xocolata i avellanes fets amb farina d’arròs, els de civada inflada amb mel… El fajol torrat adquireix una sorprenent textura cruixent i és present en moltes de les opcions .

Pastisseria i rebosteria

Alegra els teus esmorzars i berenars amb una àmplia varietat de magdalenes, galetes, pastissos de fruites, etc

La civada… Té o no té gluten?


La civada pura no conté gluten, però la civada que es comercialitza sol contaminar-se durant el seu cultiu, per la rotació de camps o el processament pel contacte amb altres cereals que sí que el contenen.

Per a evitar-ho, hi ha fabricants que segueixen uns protocols estrictes des del cultiu fins a l’envasament i així garanteixen que el contingut de gluten dels seus flocs de civada és inferior a 20 ppm (parts per milió), tal com exigeix la certificació sense gluten europea.

Granola casolana de civada i avellanes