Receptes

Marmitako de tonyina

El marmitako de tonyina és un plat tradicional de la cuina basca que ha conquistat cors a tot el món gràcies al seu sabor excepcional i la seva senzillesa. El resultat és un guisat reconfortant que captura l’essència de la costa basca i que s’ha convertit en un clàssic de la gastronomia espanyola.

Aprofita la baixada de les temperatures per incloure en la dieta aquest guisat clàssic de tonyina. Exquisit i molt senzill de preparar, és ric en àcids grassos essencials omega-3, que ajuden a protegir el cor, reforçar la circulació i prevenir malalties cardíaques.

Ingredients:

  • 400 g de tonyina
  • 4 patates
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 gra d’all
  • 1 copa de vi blanc
  • 600 ml d’aigua
  • Julivert
  • Pebre vermell dolç
  • Pebre
  • Sal
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

Elaboració:

  1. Talla la ceba, el pebrot vermell i el pebrot verd en daus de mida similar, i l’all en una brunoise fina. Reserva-ho.
  2. Pela els tomàquets i les patates, trosseja els primers a daus petits i les segones a cubs més grans. Reserva-ho.
  3. Trosseja els filets de tonyina en cubs de la mateixa mida que les patates.
  4. En una cassola, escalfa l’oli d’oliva i sofregeix la ceba. Quan agafi color, afegeix-hi l’all.
  5. Quan l’all estigui aromàtic, afegeix-hi les dues classes de pebrot i sofregeix-los.
  6. Incorpora-hi els tomàquets i cuina-ho uns 5 minuts.
  7. Aboca-hi el vi blanc i assegura’t que es redueix durant 10 minuts.
  8. Afegeix-hi les patates i ofega-les 5 minuts més.
  9. Aboca-hi l’aigua i condimenta-ho amb sal, pebre vermell dolç i pebre.
  10. Cuina-ho fins que la patata estigui ben feta; ho pots comprovar quan la puguis travessar amb un ganivet i s’escorri pel tall.
  11. Una vegada estiguin cuites les patates, incorpora-hi la tonyina, abaixa el foc al mínim i tapa-ho. Guisa-ho durant 3 minuts i deixa que s’acabi de cuinar amb la calor residual durant 5 minuts més.
  12. Empolvora-ho amb una mica de julivert picat, barreja-ho i serveix-ho.

T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix més.

Contingut relacionat

  • Receptes

Rotlle de carbassó

Aprofita totalment aquesta recepta fàcil de preparar, deliciosa i saludable...

  • Receptes

Amanida de llegums amb kimchi

L'amanida de llegums amb kimchi és ideal si t’emportes el...

  • Receptes

Pizza d’espelta amb figues i gorgonzola

Pren nota de la pizza d'espelta amb figues i gorgonzola, una...

  • Receptes

Mandonguilles de vedella en salsa de ceps

Típicament mediterrànies, les mandonguilles agraden a petits i grans. En...