El nostre pa ecològic

L’etiqueta d’una barra de pa ecològica

El pa és un producte de consum diari, o bé per acompanyar àpats o per preparar esmorzars i berenars. És molt important triar un pa ecològic, lliure de farines refinades i additius sintètics. El nostre ho elaborem artesanalment al nostre obrador. Descobreix els ingredients que utilitzem per elaborar una barra de pa ecològica Veritas, respecte a una no ecològica. La barra de pa artesana Veritas l’elaborem amb farina de blat, aigua, gluten de blat, sal, llevat fresc i masa mare. Pesa 280g. La barra de pa d’un supermercat no ecològic s’elabora amb farina de blat, gluten, sal iodada, llevat, agent de tractament de la farina E300 i enzims. Pesa 250g.

L’etiqueta d’una barra de pa ecològica

La nostra barra de pa artesana s’elabora a partir de:
  • Farina de blat: lliure de pesticides i obtinguda mitjançant processos naturals en la mòlta, fa que adquireixi unes característiques organolèptiques ideals per als processos de panificació artesanal. A més, en ser de bona qualitat, absorbeix més aigua, el que requereix d’un procés més llarg de cocció del pa perquè s’evapori de la massa. Això dóna com a resultat un pa de millor qualitat nutricional, organolèptica i amb una crosta més gruixuda que permet que el pa es conservi millor.
  • Aigua: mineral, s’utilitza més quantitat que en el pa no ecològic per causa de la qualitat de la farina.
  • Gluten de blat: aporta esponjositat a la molla del pa.
  • Sal: aporta sabor. Utilitzem la meitat que en els pans no ecològics.
  • Llevat fresc: només utilitzem un 1% com a màxim en les nostres fórmules (5 vegades menys que el pa no ecològic). d’aquesta manera, el nostre pa conserva tot el sabor i ens permet treballar amb menys sal per potenciar-lo.
  • Massa mare: és la responsable del sabor característic del pa, així com de garantir el seu desenvolupament òptim. A més, aporta estabilitat perquè la fermentació es fa a través d’aquesta, no del llevat. Utilitzem el triple de massa mare que en pans no ecològics.
Descobreix els beneficis nutricionals d’un pa ecològic respecte a un no ecològic.

Contingut relacionat

  • El nostre pa ecològic

Descobreix la nostra barra artesana

Descobreix la nostra barra artesana, un dels nostres grans èxits,...

  • El nostre pa ecològic

Pa ecològic – Estudis

El pa ecològic és més ric en proteïnes, fibres i...

  • El nostre pa ecològic

L’etiqueta d’un refresc ecològic

Responent al nostre compromís amb el consum conscient i responsable,...