Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Aquesta fruita única destaca per la seva polpa dolça i melosa i el toc cruixent de les seves llavors. Al setembre, les figues estan al punt just de maduració i és el millor moment per gaudir de les seves moltes possibilitats culinàries.
Les figues són riques en vitamines del grup B, que contribueixen al bon funcionament del sistema nerviós, aporten minerals imprescindibles i el seu índex glucèmic és mitjà o moderat, per la qual cosa no és aconsellable prendre més d’un parell o tres de figues fresques al dia.
Acompanya-les d’aliments rics en greixos saludables per alentir l’absorció dels seus sucres. Tria sempre les peces que estiguin al punt just de maduració, ja que si estan verdes poden causar molèsties digestives.
Malgrat que la temporada de figues pròpiament dita arriba al setembre, durant tot l’any pots gaudir de la dolçor de les figues seques, que són ideals per completar els teus esmorzars o preparar un exquisit pa amb ametlles i nous.
Unta meitats de figa amb mantega d’ametlles o ghee, empolvora-les amb canyella i uns quants nibs de cacau, i afegeix-hi un tros de xocolata amb un mínim de 75% de cacau per aconseguir un contrapunt amarg i cruixent.
Són molt fàcils d’introduir en la rebosteria saludable i es converteixen en la millor alternativa local als dàtils si t’agrada elaborar les teves pròpies barretes i boletes energètiques.
També pots posar algunes figues sobre una torrada integral amb formatge fresc d’untar o alvocat aixafat amb un polsim de pasta umeboshi i afegir-hi un llit de ruca o germinats.
Tritura unes figues madures i afegeix-hi llavors de xia o lli fins a obtenir una textura gelatinosa. Pots aromatitzar i donar sabor a la melmelada amb gingebre en pols, suc de llimona, vainilla, cardamom.
No esperis a una ocasió especial per delectar als teus amb una barqueta de figa rostida amb sal i pebre, condimentada amb maionesa d’alvocat. Afegeix-hi kimchi, pernil serrà o filets d’anxova i acaba amb els germinats que més t’agradin i un fil d’oli d’oliva verge extra.
Talla a quarts un parell o tres de figues i afegeix-les a una amanida completa a base de fulles verdes, fajol cuit, llenties cuites, blat de moro cuit i ceba macerada. Empolvora-ho amb un mix de llavors i amaneix-ho amb vinagre d’umeboshi i oli de lli o cànem.
Les nostres figues Coll de Dama vénen de Lleida, de la mà del nostre company de viatge Roc Feliu. Coneix la seva història!