Tècniques de cuina

L’ametlla, la fruita seca ideal per a la teva beguda vegetal – Tècniques de cuina

Arran de l’augment de diagnòstics d’intolerància a la lactosa i de persones que segueixen una dieta vegana o simplement d’altres als qui no els agrada la llet, cada cop hi ha més oferta de begudes vegetals, com ara la d’ametlla.

Aquesta fruita seca és una de les opcions més interessants per preparar una beguda vegetal, perquè conté una gran quantitat de proteïnes i és rica en calci, potassi, magnesi i vitamines del grup B. A més a més, conté greixos saludables, que ajuden a reduir el colesterol i el risc de patir malalties cardiovasculars.

A banda de l’ametlla, pots trobar begudes vegetals d’altres fruites seques, de soja i de civada, entre d’altres. Nutricionalment, cada beguda ens ofereix diferents propietats i beneficis.

  • Civada: és una opció interessant per prendre abans d’entrenar com a font d’energia ràpida, perquè en triturar els cereals n’obtenim més sucres simples.
  • Soja: és la més rica en proteïnes i isoflavones i la que té un perfil nutricional més semblant al de la llet de vaca.
Beguda d'ametlla - Tècniques de cuina amb Anna Torelló - Veritas

Quan escollim una beguda vegetal, ens hem de fixar en el percentatge de matèria primera que té. Opcions com la beguda de soja o de civada en contenen entre el 12 i el 15%, mentre que les de fruita seca, només entre el 2% i el 6%. Per això, si elaborem, per exemple, la beguda vegetal d’ametlles a casa, tindrà més contingut de fruita seca i així traurem més profit de les seves propietats.

  1. Deixa les ametlles en remull durant sis hores, pel cap baix.
  2. Un cop transcorregut aquest temps de repòs, cola l’aigua i incorpora les ametlles a un processador d’aliments o recipient per batre i afegeix-hi el litre d’aigua. És opcional que també hi posis un pessic de sal i dos dàtils sense pinyol.
  3. Bat tots els ingredients fins que obtinguis una beguda completament homogènia.
  4. Cola la barreja fent servir una bossa per fer beguda vegetal, una tela neta o un colador de malla fina.
  5. Reserva-la a la nevera fins al moment que te l’hagis de prendre.

Zero waste: aprofita l’ametlla sobrera per preparar unes boles energètiques amb dàtils, coco ratllat, canyella i cacau en pols.

T’ha agradar aquest article? Descobreix-ne més.

Contingut relacionat

  • Tècniques de cuina

Crispetes ecològiques, en paella – Tècniques de cuina

Les crispetes són un aperitiu popular i deliciós que ha...

  • Tècniques de cuina

Tres tipus de tall de la ceba – Tècniques de cuina

La ceba és un dels ingredients més indispensables a l’hora...

  • Tècniques de cuina

Com cuinar els millors ous escalfats – Tècniques de cuina

L’ou és un dels ingredients més emprats arreu del món....

  • Tècniques de cuina

La cocció perfecta dels cigrons – Tècniques de cuina

Aquestes lleguminoses són de les més utilitzades a la cuina...