
Atenció al client
Horari: Dl-Dv: 9h-20h Ds: 9h-14h
(excepte festius)
(+34) 930 346 443

Compra en línia

Veritas
En aquesta època de l’any aposta per l’alimentació ecològica amb dos clàssics de temporada: la ceba i la poma. La ceba aporta gust i beneficis per al sistema immunitari, mentre que la poma és perfecta per gaudir-ne entre hores o en receptes dolces i salades.

A les nostres botigues trobaràs cebes procedents de conreus ecològics de diferents orígens nacionals, com ara Múrcia, Castella-la Manxa i Aragó.
Les cebes ecològiques són lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química. A més a més, contenen menys aigua i més matèria seca que les no ecològiques.
Els seus bulbs, quan procedeixen de conreus ecològics, són més dolços per la presència més gran de sòlids solubles i sucres totals. A més a més, com que contenen més antioxidants i la concentració de nitrats és més baixa, són potencialment més bons per a la salut.
Com que la ceba és un clàssic present a qualsevol cuina amb cara i ulls i un bàsic de la dieta mediterrània, ves més enllà del sofregit o els saltats i prova de menjar-les farcides, per exemple, de quinoa, nous i formatge de cabra.
Fonts:
1Guía de alimentos y bebidas. Fundación Española de la Nutrición.
2Raigón Jiménez, M.ª Dolores (2020). Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato. (pp. 495-498). Valencia, Sociedad Española de Agricultura Ecológica.

A les nostres botigues trobaràs una gran varietat de pomes ecològiques procedents dels camps de Pomona Fruits, un dels nostres companys de viatge, ubicats a Lleida, i també de camps de Girona.
Les pomes ecològiques són lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química. A més a més, contenen menys aigua i més matèria seca que les no ecològiques.
Pel que fa a micronutrients, posseeixen més quantitat de calci i altres minerals; per exemple, aporten un 49% més de magnesi, un 9,5% més de ferro i un 42% més de zinc.
A més, també contenen més antioxidants, calci i matèria seca en general, per la qual cosa són més nutritives.
La poma és una fruita molt utilitzada a la cuina per elaborar una infinitat de postres, però també en receptes salades incloses en amanides, taules de formatges o salses. Una opció ideal durant la tardor és prendre-la al forn, sigui sola o bé combinada amb un toc de sucre de canya integral i canyella o en forma de compota, afegida en iogurts, quefir o les seves versions vegetals.
Fonts:
1Guía de alimentos y bebidas. Fundación Española de la Nutrición.
2Raigón Jiménez, M.ª Dolores (2020). Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato. (pp. 427-431). Valencia, Sociedad Española de Agricultura Ecológica.