Les keftes són una preparació típica de diverses cuines de l’Orient Mitjà i l’Àsia. Tradicionalment, s’elaboren amb carn picada, però aquí te n’oferim una deliciosa versió totalment vegana, feta amb llenties. És una manera divertida i deliciosa d’incorporar llegums a la dieta, i augmentar així la ingesta de proteïnes d’origen vegetal.
Ingredients:
Per a les keftes
Elaboració:
Per preparar la ceba adobada
- Pela la ceba morada i talla-la a juliana.
- En un bol o recipient, barreja-la amb el suc d’1 llimona i un pessic de sal.
- Deixa-la adobar a la nevera fins a servir, idealment, un mínim de mitja hora.
Per preparar les keftes
- Pica la ceba blanca i l’all i posa’ls en una paella amb oli d’oliva, entre 10 i 15 minuts.
- Afegeix-hi els bolets també picats i deixa’ls reduir.
- Afegeix-hi les espècies, un bon pessic de sal i reserva.
- Escorre les llenties i afegeix-les a un bol. Amb l’ajuda d’una cullera, aixafa-les una mica i incorpora-hi la ceba ofegada amb els bolets.
- Afegeix-hi la civada, l’aigua, el tamari, les llavors de gira-sol i les herbes i rectifica de sal.
- Barreja-ho bé i deixa reposar la massa 5 minuts perquè la civada s’hidrati.
- Divideix la barreja en 8 o 10 boletes.
- Munta les broquetes punxant la boleta i prement-la amb la mà per anar formant la kefta.
- Escalfa una paella amb oli i daura-les per tots dos cantons.
Per preparar la salsa de tahina i llimona
- Afegeix la tahina en un bol i aboca-hi l’aigua calenta remenant fins a aconseguir una salsa cremosa.
- Afegeix-hi el suc de llimona i un pessic de sal. Si vols, pots ajustar la textura de la salsa amb una mica més d’aigua.
Serveix les keftes amb la salsa de tahina, el pa pita, la ceba adobada, el julivert, la menta i un rajolí d’oli d’oliva. Gaudeix-ne!
Autor: Chef Christopher Wilson – El Brasas
T’ha agradat aquesta recepta? Trobar més.