Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
El seu intens color fosc i la pell brillant converteixen les cireres en una de les fruites més atractives a la vista. I gràcies al seu gust dolç, amb un toc d’acidesa molt agradable, combinen a la perfecció amb multitud d’ingredients.
Petits grans concentrats de vitamines i antioxidants, les cireres tenen un índex glucèmic baix i són beneficioses per a la salut del cor, els intestins i la pell, a més d’ajudar a calmar l’ansietat.
Per treure’n fàcilment el pinyol punxa-les per la base amb un escuradents de fusta i una vegada notis el pinyol continua empenyent perquè surti cap enfora. Una vegada espinyolades, bat-les amb iogurt de coco, llavors de lli moltes i beguda vegetal fins a obtenir un batut. Si vols gaudir d’un deliciós smoothie bowl, afegeix-hi menys beguda vegetal i enriqueix-lo amb els teus toppings preferits, com nibs i xips de cacau.
Prepara una sopa freda combinant-les amb altres fruites vermelles i amaneix-la amb un vinagre suau (de poma o arròs) i oli d’oliva, gira-sol o alvocat. La pots fer més espessa incorporant-hi una mica de pa, ceba tendra, cogombre o carbassó.
Un simple un puré de cireres té una infinitat de possibilitats. Pots fer des d’un amaniment agredolç per condimentar un plat de tempeh a la planxa amb pastanaga, naps i mongetes tendres al vapor, fins a una salsa dolça tipus coulis amb què pots acompanyar pans de pessic, mousses i sorbets.
Per untar unes torrades o enriquir un porridge de civada, dissol una mica de puré de cireres en un got petit de suc de poma i llavors de xia. Al cap d’uns minuts tindràs una exquisida compota fresca, que pots conservar uns quants dies a la nevera afegint-li unes gotes de suc de llimona.
Fon xocolata negra amb una mica d’oli de coco i submergeix les peces senceres excepte la tija, que et servirà per agafar i servir els bombons de xocolata farcits de cirera.
Text: Alf Mota, ecoxef i professor de cuina saludable.
Natilles de cireres, unes delicioses postres de temporada que resulten...
Sorbet de cireres i umeboshi, una recepta proposada per la...
Amb la primavera arriben a Veritas les cireres ecològiques Cherrieco....