Companys de viatge

Cherrieco – Companys de viatje

Amb la primavera arriben a Veritas les cireres ecològiques Cherrieco. Vermelles, brillants i sucoses, destaquen per tenir un gust deliciós i una frescor extraordinària, ja que entre que es cullen i es lliuren a les botigues passen menys de 24 hores.

Cherrieco és l’empresa que produeix tota la cirera ecològica que pots trobar a Veritas. Ramon Flotats és la persona al capdavant d’aquest meravellós projecte que cobra vida en els camps de la Torre de l’Espanyol, a Tarragona.

A Cherrieco es recull la fruita cada dia i immediatament se selecciona la de màxima qualitat per a les nostres botigues, es posa en caixes i la mateixa tarda s’envia perquè l’endemà pugui estar a la venda. L’única refrigeració es fa durant el transport, per contrarestar els efectes del sol sobre el camió.

“Amb aquest mètode de treball aconseguim diversos objectius: podem fer la recollida en el punt òptim de maduració, es conserven totes les propietats i qualitats organolèptiques, es fa una rotació diària de l’estoc i el client té accés a unes cireres de màxima qualitat”

Ramon Flotats

Ramon Flotats afirma que gràcies a Veritas ha pogut desenvolupar la seva idea d’entendre la producció ecològica com un equilibri de què tots els participants es beneficiïn.

Essencialment, tot és una qüestió de respecte, i a Cherrieco respectem igual la salut del consumidor, el medi ambient i l’equip humà que fa possible que la nostra fruita arribi al consumidor fresca, saborosa i nutritiva.

Ramón Flotats

Cultiu conscient

La planificació conjunta de la temporada possibilita que els consumidors puguin gaudir d’unes cireres d’altíssima qualitat collides menys de 24 hores abans.

El cultiu de les cireres està certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) i es fonamenta en el principi d’evitar qualsevol adob o pesticida de síntesi química, per garantir que la fruita estigui lliure de residus tòxics. Únicament fan servir adobs orgànics, les terres de cultiu estan exuberants de flora i fauna autòctones, i els treballadors fan una tasca conscient, integradora, gratificant, remunerada de manera justa i amb totes les garanties socials.

Compromís sostenible

La sostenibilitat i la responsabilitat social també són fonamentals a Cherrieco i des de fa temps estan implantant accions concretes des de diferents perspectives.

Col·laborem amb organitzacions socials per comercialitzar una part de la nostra collita, utilitzem envasos i embalatges reciclables i compostables, donem suport a l’economia local per participar en el seu desenvolupament, i hem millorat els mètodes de reg amb l’objectiu de consumir menys aigua i electricitat, que sempre és d’origen fotovoltaic.

Ramón Flotats
Natilles de cireres

Recuperació de varietats tradicionals

Un dels aspectes dels quals Flotats se sent especialment orgullós és la recuperació de varietats tradicionals en les seves versions òptimes, les més adaptades al clima i al terreny.

La burlat és la cirera primerenca de millors qualitats organolèptiques i, com que fa moltíssimes dècades que es conrea a la zona, s’ha anat diferenciant internament, cosa que ens permet seleccionar els exemplars més idonis per reproduir-la per empelt en les noves plantacions o renovacions”.

Ramón Flotats
Batut de cireres

Temps de cireres

Les cireres són riques en hidrats de carboni, proteïnes, fibra i vitamines. El seu característic color vermellós es deu a l’alt nivell de antocianines, un potent antioxidant responsable de moltes de les propietats saludables, que les converteixen en una veritable superfruita.

  • Desintoxiquen i prevenen l’envelliment: depuren l’organisme i el seu contingut en antocianines, vitamina C i aminoàcids és la combinació perfecta per al bon estat de la pell, les ungles i el cabell, gràcies a la neutralització dels radicals lliures.
  • Redueixen la inflamació dels músculs: consumir-ne de manera regular pot alleujar el dolor i la sobrecàrrega muscular que apareix després d’un esforç esportiu i també són beneficioses en casos d’artritis i gota.
  • Alimenten el cervell: contribueixen a la salut de les neurones i prevenen la pèrdua de memòria gràcies al seu contingut en àcid fòlic i minerals, com potassi, ferro i magnesi.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

Coneix els nostres companys de viatge

Aquesta secció és per explicar-te històries. Les històries dels nostres...

  • Companys de viatge

Flor de Doñana – Companys de viatge

Maduixes, gerds i nabius! Les fruites vermelles Flor de Doñana...

  • Companys de viatge

Herbes de Can Riera – Companys de viatge

Herbes de Can Riera és un dels nostres companys de...