Llegir etiquetes

Hamburguesa de vedella Veritas

A les nostres botigues disposem d’una àmplia gamma de productes carnis ecològics de primera qualitat, tant al tall com elaborats. Avui comparem l’etiqueta d’una hamburguesa de vedella ecològica amb la d’un producte estàndard no ecològic semblant de marca blanca que es pot trobar en un gran supermercat.

Hamburguesa de vedella - Llegir etiquetes - Veritas

Hamburguesa de vedella no ecològica

A simple vista, la diferència és més que notòria perquè les “hamburgueses” de marca blanca –como passa en la majoria dels casos– són en realitat “burger meat”, és a dir, un preparat carni a base de carn picada, farines de cereals i/o proteïna de soja i additius. En canvi, totes les hamburgueses de Veritas estan elaborades únicament amb carn picada i condiments.

Comparació entre hamburguesa de vedella ecològica i no ecològica - Llegir etiquetes - Veritas

Hamburguesa de vedella ecològica

En ser d’origen ecològic, el nostre producte garanteix que la carn de vedella procedeix de vaques criades en ramaderies certificades que els proporcionen unes condicions de vida dignes, respectant les seves necessitats i comportament; a més, la càrrega ramadera és inferior i no s’administren medicaments als animals de manera sistemàtica. Al seu torn, aquests tenen accés a l’exterior, fan pastura lliure i la seva alimentació es complementa amb pinsos ecològics.

Al gràfic es pot veure com la versió no ecològica conté gairebé un 30% més de calories, un 50% més de greixos totals, un 40% més de greixos saturats i un 13% més de sal.

D’altra banda, segons estudis fets per la Dra. Dolores Raigón, al seu llibre Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato, la carn d’origen ecològic desprèn menys exsudats en cuinar-la, resulta més tendra i té un gust més intens. A més, els greixos són de més bona qualitat perquè contenen menys àcids grassos saturats.

*Raigón Jiménez, M.ª Dolores (2020). Manual de la Nutrición Ecológica. De la molécula al plato. (pp. 654-659). València – España, Sociedad Española de Agricultura Ecológica.

Anàlisi comparativa pel que fa als ingredients

Ecològica

  • Bon processat.
  • 3 ingredients.
  • 98,5% de carn.
  • 0 additius.

No ecològica

  • Inclou ingredients innecessaris no considerats additius, però amb finalitats tecnològiques com les fibres vegetals i els additius pròpiament dits.
  • 11 ingredients.
  • 82% de carn.
  • 5 additius

Descobreix altres comparacions d’etiquetes.