Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Al mes d’abril, la natura ens regala una gran varietat de productes frescos i plens de beneficis per a la salut. Entre aquests, els fruits del bosc i la remolatxa hi destaquen com a autèntiques joies de temporada. Aquests aliments no només aporten gustos exquisits i vibrants colors a les nostres taules, sinó que també estan carregats de nutrients.
A Veritas
La remolatxa, sempre de conreu ecològic, està disponible a les nostres botigues durant tot l’any i procedeix de Catalunya o de Segòvia, segons la disponibilitat dels nostres agricultors de confiança.
1. La remolatxa pertany a la família de les quenopodiàcies, igual que els espinacs i les bledes.
2. Aquesta arrel acumula gran quantitat de sucres, per això és dolça.
3. És font de fibra: una ració de 200 g cobreix el 25% de les recomanacions diàries per a homes i dones.
4. Alhora, una ració de remolatxa cobreix el 17% de les necessitats diàries de potassi, per la qual cosa contribueix al funcionament normal del sistema nerviós i dels músculs.
A. Folats: 90 µg
B. Vitamina C: 10 mg
C. Potassi: 300 mg
D. Fibra: 3,1 g
La remolatxa ecològica és lliure de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química, durant el seu conreu no és permès l’ús de transgènics i la seva producció afavoreix el manteniment de la biodiversitat i redueix la contaminació de les aigües i els sòls.
Una manera original d’introduir-la als teus plats és preparant un hummus de cigrons i afegint-hi remolatxa. El podràs combinar amb bastonets, torrades i crudités de verdures, com a amaniment per a entrepans i amanides, etc.
1Guía de alimentos y bebidas. Fundación Española de la Nutrición.
2Raigón Jiménez, M.ª Dolores (2020). Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato. Valencia, Sociedad Española de Agricultura Ecológic
A Veritas disposem de fruits vermells ecològics que, segons la temporada de l’any, procedeixen de Huelva, durant l’hivern, o del nord d’Espanya els mesos d’estiu.
1. Els fruits vermells, com els nabius, els gerds i les mores, són de les fruites amb més contingut en antioxidants de diferents tipus. Aquests compostos no només els donen color, sinó que combaten els radicals lliures, responsables de l’envelliment cel·lular, i potencien la salut del sistema immunitari.
2. També destaquen pel contingut en fibra, que ens ajuda a sentir-nos sadollats i contribueix al manteniment normal del trànsit intestinal.
3. Una ració de 150 g de fruits vermells també és font de folats, necessaris per a la producció i el manteniment de noves cèl·lules.
A. Vitamina C: 23 mg
B. Vitamina E: 1,78 mg
E. Folats: 24,3 µg
C. Fibra: 6,1 g
Quan no són ecològics, els fruits vermells (nabius, cireres i maduixes) formen part de la llista dels aliments vegetals més contaminats per pesticides del 2024 (dirty dozen),3 i cal tenir en compte que, com que són fruites que no es pelen, ens menjarem totes aquestes restes de químics relacionats amb nombrosos problemes de salut.
Versàtils, deliciosos i nutritius, no dubtis a incloure’ls en tots els teus plats, des d’esmorzars acompanyant un iogurt o unes coquetes, fins a una amanida, en batuts, amb gelat o en una salsa per acompanyar una carn vermella.
Sabies que congelar els fruits vermells et permetrà gaudir-ne durant més temps?
Els fruits vermells són unes fruites ideals per conservar-les en grans quantitats. Abans de congelar-los, et recomanem que els rentis i els eixuguis bé, ja que l’absència d’humitat evitarà que s’hi generin vidres de gel quan es congelin. Per evitar que s’enganxin, pots escampar-los en una safata i congelar-los durant 24 h. Passat aquest temps, ajunta els fruits vermells en un envàs. Pots guardar-los al congelador entre 8 i 12 mesos, així si a l’estiu et ve de gust un smoothie ben fred, tindràs disponibles els teus fruits vermells preferits per preparar-lo.
1Guía de alimentos y bebidas. Fundación Española de la Nutrición.
2Raigón Jiménez, M.ª Dolores (2020). Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato. Valencia, Sociedad Española de Agricultura Ecológica.
3Dirty dozen list. EWG’s. 2024.
T’ha agradat aquest article? Troba més.
Els ous ecològics destaquen per la producció sostenible i el...
Les cols ofereixen beneficis extraordinaris per a la salut, especialment...
Les begudes vegetals, cada cop més de moda i disponibles...
Si et ve de gust alguna llaminadura, aquest setembre omple...