Coneix-nos

Veritas, cadena líder nacional de supermercats ecològics

Els supermercats ecològics Veritas van néixer el 2002 amb l’objectiu de fer accessible a tothom la millor alimentació possible: l’ecològica, certificada, sostenible i socialment justa.

Generem un impacte positiu en la societat i en el medi ambient

A Veritas som la primera cadena de supermercats d’Europa a obtenir la certificació B Corp. L’any 2016 vam rebre aquesta certificació, que ens acredita com una empresa bona per al món.

La contribució d’una empresa B Corp sempre és positiva, i per això és millor que existeixi. Si no existís, ens l’hauríem d’inventar.

Pablo Sánchez, impulsor del moviment.

Les B Corp són empreses que innoven per maximitzar el seu impacte positiu en els empleats, en les comunitats
a les quals serveixen i en el medi ambient. D’aquesta manera, l’empresa es converteix en una força
regenerativa per a la societat i per al planeta.

És un orgull i també una gran responsabilitat pertànyer i impulsar aquest moviment que ens compromet a fer
del nostre entorn un món millor

Silvio Elías

Els nostres compromisos

 • Salut

  Salut

  A Veritas entenem la salut com un concepte únic: salut de les persones i salut de l’entorn.

  Això significa que una dieta basada en aliments ecològics, acompanyada d’un estil de vida saludable, manté les nostres defenses en bon estat, de la mateixa manera que un entorn saludable, amb una biodiversitat rica, protegeix la natura d’un desequilibri que la pot fer emmalaltir. Una dieta basada en aliments ecològics garanteix, segons múltiples estudis, una presència més gran d’antioxidants i polifenols, que contribueixen al bon estat del sistema immunològic. A més, destaca el contingut més alt en nutrients, també recollit en diferents estudis, segons la mena d’aliment, i, per descomptat, la total absència d’additius químics de síntesis, greixos hidrogenats, transgènics i colorants, abonaments i pesticides químics.

 • Sabor

  Sabor

  Els aliments tenen el sabor original, el que els correspon.

  En el cas de l’agricultura, per exemple, el sabor original s’aconsegueix respectant els temps de maduració que corresponen a cada aliment. En el cas de la ramaderia, com que es garanteixen les necessitats biològiques i de comportament dels animals, la carn és magra i sense excés d’aigua. En els productes envasats, com per exemple una salsa de tomàquet, no s’afegeixen saboritzants artificials, potenciadors de gust ni sucres per fer el seu sabor més intens o atractiu.

 • Biodiversitat alimentària

  Biodiversitat alimentària

  La varietat d’aliments garanteix la salut de l’ecosistema.

  La natura està formada per milions d’organismes que viuen en equilibri. L’existència d’un garanteix la de l’altre. De tal manera que, si apostem pel cultiu de diferents varietats d’aliments, especialment dels autòctons, recuperem tot l’ecosistema propi de la zona que ajuda a regular aquest equilibri natural i enforteix les defenses del planeta.

 • Sostenibilitat

  Sostenibilitat

  A Veritas creem valor econòmic, mediambiental i social; contribuïm al benestar i al progrés de les generacions presents i futures.

  Quan parlem de sostenibilitat, parlem d’impacte i regeneració, ja que entenem la sostenibilitat com a relacions d’impacte positiu tant amb les persones com amb el medi ambient. Actualment, no és suficient amb sostenir sinó que cal contribuir a la regeneració del medi natural per contribuir a la recuperació de l’equilibri. Per exemple, treballem per a neutralitzar la petjada de carboni (no sols reduir-la) o per a transformar el residu en recurs, entre altres..

 • Proximitat

  Proximitat

  Els nostres aliments tenen orígens pròxims; la relació amb els nostres proveïdors està basada en el vessant humà per sobre del comercial.

  Per a nosaltres la proximitat té dos vessants. D’una banda, la física. Posem el focus en l’origen dels aliments, sempre respectant la seva temporalitat (per exemple, a l’estiu no tenim taronges a les nostres botigues perquè a Espanya només es recol·lecten a l’hivern). Per l’altre costat, tenim una relació amb els nostres proveïdors que va més enllà de la comercial. Establim un tracte de proximitat i planifiquem conjuntament les campanyes.

 • Persones

  Persones

  La clau de l’èxit de la nostra empresa.

  Situem les persones en el centre, ja siguin clients, proveïdors o empleats. I, per això, prenem decisions com la instal·lació de Veritas Pure Air, un sistema de neteja de l’aire que té com a objectiu contribuir a la salut de les persones.

 • Consum conscient i responsable

  Consum conscient i responsable

  Oferim informació rigorosa per ajudar les famílies a prendre decisions de compra conscient i responsable.

  Creiem que la informació ens empodera perquè prenguem decisions coherents amb el nostre estil de vida i això crea consciències felices.

Els nostres valors

Els valors són els principis ètics sobre els quals s’assenta la cultura de Veritas i ens permeten crear pautes de comportament. Aquests són els que ens representen millor:

 1. Lideratge: canviem el món des del supermercat, sent protagonistes i no espectadors. Prenem decisions, encara que ningú les hagi pres abans, per donar exemple i convèncer els altres perquè se sumin al nostre propòsit. Com les abelles, pol·linitzem el món.
 2. Passió: el nostre propòsit ens aixeca amb força cada matí i dona sentit a les nostres vides. Estem convençuts de les bondats i els beneficis de l’ecològic i posem el màxim afany en la nostra feina, gaudint de cada moment.
 3. Honestedat: el resultat econòmic i el creixement són la conseqüència de seguir fidelment el nostre propòsit, i no a l’inrevés. Som de debò, en la nostra proposta de productes i serveis, i en la nostra manera de treballar.
 4. Amabilitat: ser amable és ser digne de ser estimat. Els petits gestos provoquen els grans canvis. Un món més amable és un món millor, més just i unit. Som motors d’amabilitat, amb nosaltres mateixos i amb els altres
 5. Impacte: Tenim vocació transformadora. Volem deixar el món millor del que estava abans de nosaltres. Els nostres clients han de millorar la salut a través de la nostra alimentació i del coneixement que els traslladem. Els nostres proveïdors han d’estar millor després de col·laborar amb nosaltres. El planeta i l’ecosistema han de respirar millor després de la nostra activitat.

Història

L’any 2002 vam obrir el nostre primer supermercat a Barcelona i el 2015 vam iniciar la nostra expansió cap al País Basc amb un supermercat a Vitòria. Posteriorment vam continuar el nostre creixement a les comunitats autònomes de les Balears i Madrid. El 2019, el grup Veritas va adquirir els supermercats Ecorganic & Veritas (amb més presència a València) i l’empresa de distribució a col·lectivitats Veritas eco Food Service.

Veritas eco Food Service

Treballa amb nosaltres

T’agradaria ajudar a la gent a menjar i viure millor, oferint una alimentació saludable i sostenible?