Consells

Farmaciola natural per el viatge

Estem en plena època estiva, arriben les vacances i marxem de viatge. Segons com de llunyà o exòtic sigui el lloc triat poden aparèixer els típics problemes (jet lag, diarrea del viatger…) i convé estar preparat.

Farmaciola natural per el viatge

  • Melatonina: permaet descansar a l’anada i a la tornada. Pren-la 30 minuts abans de ficar-te al llit a la destinacinació durant la primera setmana i en tornar amb l’horari d’aquí.
  • Probiòtics: per augmentar els bacteris intestinal beneficiosos, i eludir les infeccions estomacals, pren un probiòtic un mes abans. Si conté prebiòtics combatràs el restrenyiment. Descobreix quins són els aliments probiòtics.
  • Vitamina C: estimula el sistema inmunitari i també té una funció antioxidant molt interessant si viatges a destinacions amb una alta exposició solar.
  • Card marià: gràcies a les seves propietats depuratives i protectores del fetge, és un bon remei per pal·liar els excessos que hagi comès durant les vacances.
D’altra banda, a l’estiu és important descansar i dormir bé. Si ets dels que et costa agafar la son, a més de la melatonina, et recomanem una farmaciola per acabar amb l’insomni.

Farmaciola natural per dormir

  • Oli essencial d’espígol: és perfecte en cas d’estats nerviosos que dificulten el descans. Se n’han de posar quatre gotetes al coixí.
  • Melisa: té efectes desants alhora que digestius. S’aconsella prendre-la en infusió o extracte, preferentment havent sopat.
  • Carxofera: afavoreix el correcte funcionament del fetge, un òrgan que du a terme funcions de depuració durant la nit i el bon estat del qual permet descanar millor.
A més, pot ajudar-te prendre aliments rics en triptòfan, com la soja o el plàtan; fer sopars lleugers a base de verdura, fruita i grans integrals; ficar-se al llit havent fet la digestió; apagar i desendollar mòbils i tauletes.