Fajol, un pseudocereal amb un alt porcentatge en proteïna, apte per a celíacs.
També destaca per la seva capacitat per escalfar l’organisme, alhora que tonifica i enforteix els ronyons; conté flavonoides, ideals per millorar la circulació, i equilibra el sistema nerviós.
Hidratació
S’utilitza per fer creps.
Posa-ho en remull tota la nit per extreure’n el mucílag, que és el que substitueix a l’ou i la farina en les teves receptes.
Tritura a la batedora. Gràcies al mucílag la massa quedarà lligada.
Fregeix a la paella. Gràcies al mucílag podràs quallar-lo sense problema.
Fajol bullit
Es consumeix com l’arròs, barrejat amb verdures o els ingredients que prefereixis.
Bull una mesura de fajol per dos d’aigua perquè el cereal quedi solt.
Afegeix sal per alcalinitzar el cereal.
Quan comenci a bullir, tapa i baixa el foc al mínim perquè no es cremi. Bull durant 15 minuts aproximadament, fins que s’absorbeixi l’aigua per poder aprofitar-ne totes les vitamines.