Consells

Especial olis corporals

L’ús d’olis corporals s’ha convertit en una tendència en alça gràcies als seus beneficis cosmètics i terapèutics. T’ensenyem com fer-los servir i quines són les propietats de cadascun. Els olis corporals formen part de la nostra cultura des de fa segles. Els pobles mediterranis sempre els han utilitzat pels seus beneficis no només per a la pell, sinó per a la salut en general. Prevenen l’envelliment prematur i augmenten la regeneració cel·lular, alhora que deixen la pell extraordinàriament suau i vellutada.

Especial olis corporals

  • Oli d’argània: conegut com l’or líquid del Marroc, destaca per tenir propietats antienvelliment i la capacitat de nodrir i hidratar. Gràcies a la seva composició en àcids grassos essencials té un gran poder antioxidant. A més, el seu alt contingut en vitamina E ajuda a obtenir una pell radiant i llisa. Usat com a mascareta capil·lar nodreix els cabells més encrespats i castigats.
  • Oli de rosa mosqueta: nodreix i hidrata intensament la pell. Les propietats regeneradores de la rosa mosqueta fan d’aquest oli el millor remei per a estries i cicatrius. Un suau massatge quotidià manté la tonicitat de la pell, i la deixa suau i flexible. També és ideal després de l’exposició solar.
  • Oli d’ametlles: estimula la producció de col·lagen i elastina i per això resulta molt efectiu per tractar les pells resseques. Es pot utilitzar per hidratar la pell i per reparar el cabell danyat. Cal deixar-lo actuar durant mitja hora com a mínim abans de rentar-se els cabells.
  • Oli d’àrnica: està elaborat amb una base d’oli d’ametlles i pericó i té una alta concentració d’àrnica montana, enriquida amb olis essencials de camamilla, marduix, ginebre i bergamota, que ajuden a mitigar el dolor localitzat i faciliten la recuperació muscular. S’aplica en massatge sobre la zona adolorida tantes vegades al dia com calgui. Si es vol utilitzar per al bany cal abocar-ne dos taps a la banyera una vegada plena.
  • Oli de castanyer d’Índia: oli corporal amb acció circulatòria tonificant gràcies al seu elevat contingut en extracte de castanyer d’Índia i olis essencials activadors (menta, romaní, xiprer i llimona). La seva aplicació diària estimula la circulació sanguínia de retorn, de manera que ajuda a combatre la sensació de pesadesa i inflor de les cames.
Utilitza els olis corporals per preparar el teu kit de bellesa casolà.

Contingut relacionat

  • Consells

Combat la pell resseca

Combat la pell resseca a través d'una correcta hidratació. Descobreix...

  • Consells

Oli per massatge amb lavanda – The beauty kitchen

La pell és l’òrgan més gran del cos, i per...

  • Consells

Crema de mans per al fred – The beauty kitchen

Crema de mans per al fred molt hidratant. La manteca...