Els espaguetis de carbassó o zoodles són una forma divertida de gaudir de totes les propietats d’aquesta hortalissa; rica en vitamines i minerals i baixa en carbohidrats, és ideal en dietes hipocalòriques.
En aquesta ocasió acompanyem els espaguetis de carbassó d’una bolonyesa vegana, amb soja texturitzada, verdures i espècies.
Espaguetis de carbassó amb bolonyesa vegana
Ingredients:
1 ceba vermella mitjana
100 g de bolets xiitake
2 grans d’all
1 pastanaga
2 cullerades de tamari
1 branca d’api
½ de tassa de vi negre
1 cullerada sopera d’orenga
750 ml brou de verdures
1 carbassó
2 tasses de soja texturitzada
Sal
1 cullerada sopera d’alfàbrega
Pebre
1 llauna de tomàquet sencer pelat (aprox. 390 g)
Pots trobar tots els ingredients a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
Talla les verdures: la ceba a la juliana, els alls a làmines i la pastanaga, l’api (sense les fulles) i els bolets a daus petits.
Tira un bon raig d’oli d’oliva verge extra en una paella i cou les verdures a foc mitjà durant uns 5 o 7 minuts, remenant de tant en tant.
Afegeix-hi la soja texturitzada i el tamari. Remena-ho i cuina-ho durant uns minuts més. Després, afegeix-hi el vi i continua-ho cuinant.
Finalment, afegeix-hi el tomàquet sencer pelat i aixafa els tomàquets amb una espàtula, fent que s’integrin bé amb la resta d’ingredients. Afegeix-hi el brou de verdures, les espècies i un pessic de sal. Continua-ho cuinant i remenant durant uns 15 minuts més.
Mentrestant, amb un espiralitzador prepara els espaguetis de carbassó.
Salta’ls un parell de minuts en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa FastGood.