Al nostre obrador hem recuperat les receptes de pastisseria més tradicionals, com la del carrot cake, el cheesecake i el pastís vegà, i les elaborem tal qual les faries a casa, simplement canviant les quantitats. T’expliquem com fem els nostres pastissos casolans i quins ingredients necessites .
Cheesecake
Pastissos casolans i ecològics
A qui no li agraden els dolços? L’apetència per aquest gust és innata i universal, ja s’expressa abans de néixer i s’estén a totes les edats i cultures. La rebosteria casolana i artesana, com la que fem al nostre obrador, és una boníssima alternativa als dolços processats, que contenen greixos saturats i hidrogenats i moltíssims sucres refinats, a més de gasificants, humectants i estabilitzants artificials.
A Veritas només fem servir matèria primera ecològica, obtinguda sense químics i respectant el medi ambient: les farines són integrals sempre que és possible, la xocolata és majoritàriament negra i amb un alt percentatge de cacau, només utilitzem sucre integral de canya i xarop d’atzavara… I per limitar el sucre i els greixos, els nostres aliats són, juntament amb les espècies, com la canyella i la vainilla, les hortalisses (carbassó, pastanaga) i la fruita seca, la dolçor natural de la qual va acompanyada de fibra, cosa que fa que el procés d’absorció per part de l’organisme sigui molt més lent.
T’animes a fer un dels nostres pastissos casolans?
T’expliquem com pots fer un dels nostres pastissos a casa i els ingredients que necessites. Segur que tens de tot al rebost! Però si vas malament de temps o no et ve de gust cuinar, passa per qualsevol de les nostres botigues i emporta’t el teu pastís preferit acabat de fer.
Carrot cake
La nostra versió ecològica d’aquest clàssic de la rebosteria anglesa porta una gran quantitat de pastanaga fresca, una sucosa hortalissa rica en betacarotè, que l’organisme transforma en vitamina A, que resulta fonamental per a la pell i la vista. Cadascun dels seus altres ingredients li atorga una part de la seva personalitat:
Les nous, un toc cruixent.
El sucre integral, la seva dolçor saludable.
La canyella i la vainilla, un gust i una aroma inimitables.
Cheesecake
Hi ha molts tipus de pastissos de formatge, però el nostre és especialment suau i deliciós, gràcies als matisos que li concedeix la farina d’ametlla i a la seva riquesa en lactis ecològics:
Formatge crema
Formatge ratllat
Nata
Mantega
Aquests li aporten vitamines, calci i fòsfor, uns nutrients que estimulen el metabolisme energètic.
Pastís vegà
El pa de pessic és un d’aquestes postres facilíssimes de preparar a la qual pocs es resisteixen. El nostre pa de pessic vegà és lleugeríssim, i destaca per una molla humida i esponjosa gràcies a la polpa del carbassó, que també li aporta vitamines del grup B i tres minerals essencials per al bon estat dels ossos:
Calci
Fòsfor
Magnesi
Les nous i la farina de blat li proporcionen una característica olor de fruita seca, i el cacau, aquest punt especial i inconfusible.