Ecotalk

Ecotalk amb Núria Coll

Núria Coll és periodista i fundadora i CEO de Soycomocomo, la comunitat més revolucionària d’alimentació saludable i de la qual han nascut projectes com La Consulta Nutricional de Soycomocomo, Como Dukkah i el Cómo Como Festival, entre d’altres.

Núria Coll, periodista i fundadora CEO de Soycomocomo

En la conversa amb Silvio Elías, cofundador de Veritas, s’ha centrat a parlar sobre els seus coneixements sobre nutrició i salut, i defensa la importància del que ella anomena “la roda de la vida sana”.

S. E.: Portes anys d’activisme periodístic en favor de l’alimentació, de la bona alimentació, de l’alimentació ecològica… Existeix una veritat sobre l’alimentació?

N. C.: Probablement no, ja que cadascú té la seva. Hi ha realitats que són òbvies, encara que no les vulguem reconèixer perquè ens resulten incòmodes. Així i tot, jo crec que sí que hi ha algunes veritats.

S. E.: I també algunes mentides?

N. C.: Doncs sí! I això no ens deixa veure la veritat; les mentides segueixen aquí, a nivell legislatiu i governamental, permetent que tingui lloc un tipus d’alimentació que no ens convé. Queda tant per fer!

Ecotalk amb Núria Coll - Veritas

S. E.: Amb milers de seguidors a les xarxes i la teva capacitat de transformació, has aconseguit ser exemple de com es poden canviar moltes coses. Dona’ns un missatge d’esperança.

N. C.: És cert que avui dia hi ha més persones amb consciència que intenten cuidar-se; si bé no és senzill perquè la indústria ho posa difícil i no sempre hi ha alternatives. Jo estic molt orgullosa que la gent vegi una millora quan comença a menjar millor.

S. E.: Habitualment volem canviar quan no estem bé o hi ha alguna petita malaltia. Poques vegades actuem des de la prevenció.

N. C.: Totalment d’acord. I, igualment, si el cos no ens avisa no tindrem aquesta oportunitat de posar-hi remei.

S. E.: Solem assumir que les alteracions digestives poden estar relacionades amb el que mengem, però quan el problema és anímic no establim aquest vincle…

N. C.: Mal fet, perquè la relació és absoluta i a més hi entren en joc els neurotransmissors del cervell, com la serotonina o l’oxitocina. Cal seguir una alimentació rica en aquests neurotransmissors i intentar tenir una bona salut emocional perquè el sistema digestiu i el cervell estan connectats. I també hi ha la mala gestió de les emocions i l’estrès, que pot causar ansietat, i aquesta última, depressió.

Som un dels països del món que més es medica per temes d’ansietat i depressió.

Núria Coll, periodista i fundadora CEO de Soycomocomo

S. E.: Per què està passant això?

N. C.: Desconec el perquè, però jo recomano seguir la “roda de la vida sana”, que té sis eixos imprescindibles: alimentació saludable, descansar bé, fer exercici, allunyar-se dels tòxics, tenir una bona gestió emocional i de l’estrès, i la tribu. La solitud és no tenir tribu o viure en societat i estar sol; per això és important pertànyer a una comunitat, amb prioritats semblants i on un se senti escoltat. Els sis eixos estan interrelacionats entre si i hem de parar atenció a tots, intentant no deixar-nos atrapar per la “maleïda vida moderna”, amb les seves autoexigències i la multitud de tasques que implica.

S. E.: Explica’m quines accions són les que tenen més poder de transformació i per quina s’ha de començar.

N. C.: La dieta és el primer pas: és impossible que si deixes de menjar no ecològic, no passin coses al teu organisme i no et desinflamis. Altres punts fonamentals són tenir un propòsit que ens apassioni, assumir que la vida porta vaivens i oportunitats i acostumar-se a ser flexibles i a bregar amb les adversitats.

S. E.: El món s’ha tornat molt complex i ens sentim obligats a tenir coneixements de gairebé tot, cosa que suposa un estrès. I passa el mateix en matèria d’alimentació: hem d’aspirar que tothom sàpiga de tot?, no podem confiar en algú?…

N. C.: Està bé confiar en algú, per descomptat; amb tot, actualment hi ha infinitat d’informació disponible i, d’altra banda, escepticisme i desconfiança, cosa que provoca que la gent decideixi informar-se pel seu compte i prengui les seves pròpies decisions.

És essencial que les bases nutricionals siguin clares.

Núria Coll, periodista i fundadora CEO de Soycomocomo

Per exemple, a nosaltres hi ha qui ens pregunta sobre l’àcid acètic del vinagre de poma, però alhora té dubtes sobre si els llegums tenen proteïnes o carbohidrats. Això no pot ser!

T’ha agradat aquest Ecotalk amb Núria Coll? Descobreix-ne més.

Contingut relacionat

  • Ecotalk

Ecotalk amb Cristina Massot

Cristina Massot és la subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries...

  • Ecotalk

Ecotalk amb Lucía Redondo

Lucía Redondo és doctora en Ciències, dietista-nutricionista i experta en...

  • Ecotalk

Ecotalk amb Albert Bosch

Albert Bosch té una llarga trajectòria com a aventurer, emprenedor...

  • Ecotalk

Ecotalk amb Mareva Gillioz

La dietista integrativa i coach Mareva Gillioz és especialista en...