Consells

Descobreix els avantatges del dejuni intermitent

Molt beneficiós per a la salut metabòlica, el dejuni intermitent consisteix a distribuir els teus horaris de menjar en una “finestra d’alimentació” de 8 a 10 hores, i respectar un dejuni complet que pot anar de 14 a 16 hores.

Dejuni intermitent - Consells - Veritas

Practiques el dejuni intermitent? Descobreix els seus avantatges!

Diferents estudis han constatat que una reducció de la finestra d’ingesta de menjar pot ajudar a disminuir els valors relacionats amb la sensibilitat a la insulina, el colesterol, la pressió arterial i fins i tot el perímetre abdominal. Igualment, s’ha vist que el dejuni intermitent intervé en els senyals de gana i sacietat, i ajuda a la seva regulació. Aquestes dades indiquen que aquest tipus de dejuni contribueix a mantenir el metabolisme actiu, sobretot si els períodes en què no s’ingereixen aliments coincideixen amb les últimes hores del dia i la nit.

Detox cel·lular profunda

Els principals beneficis del dejuni intermitent estan relacionats amb l’autofàgia, un mecanisme natural de regeneració que té lloc al cos a nivell cel·lular, ja que en unes certes condicions la cèl·lula té capacitat d’eliminar o reciclar compostos que ja no tenen funció o la funció dels quals no és la correcta.

L’autofàgia s’inicia quan els nivells d’insulina són baixos, és a dir, quan fa temps que no s’ha menjat; d’aquí la importància de respectar les “finestres d’alimentació”. Aquesta detox cel·lular és la més profunda que existeix i és important per prevenir l’envelliment prematur, el càncer, la neurodegeneració…, a més de relacionar-se amb la salut digestiva i el bon estat de la microbiota.

Guia pràctica

  1. No ingereixis aliments entre 14-16 hores al dia.
  2. Durant el dejuni està permès prendre aigua, aigua amb gas, infusions d’herbes, brous vegetals colats.
  3. El pots practicar entre 1 i 6 dies per setmana.
  4. Tria l’horari que et sigui més còmode.
  5. Escolta el cos i no et forcis.

Text: Marta Marcè, nutricionista, naturòpata i comunicadora.

Et fem una proposta de menú de dejuni intermitent, per depurar i equilibrar l’organisme, amb receptes per trencar el dejuni de manera saludable.

Contingut relacionat

  • Consells

Consells per a una alimentació sostenible

És hora d’avançar cap a una alimentació sostenible i saludable,...

  • Consells

Guia per estalviar menjant ecològic

Seguir una dieta saludable no ha de ser sinònim de...

  • Consells

Si tens estrès, evita aquests aliments

Si estàs vivint una situació d'estrès és fonamental que vigilis...