Diccionari d'aliments

Delícies veganes que enriqueixen la teva dieta

Gaudeix d’una infinitat de propostes 100% vegetals: des de formatges i postres fins a gelats i sorbets. Són deliciosos, molt sans i extraordinàriament nutritius. Descobreix una gran varietat de delícies veganes per gaudir a la teva dieta.

Delicias veganas que enriquecen tu dieta - Veritas

Cada vegada són més les persones que segueixen dietes veganes, vegetarianes i flexitarianes i paral·lelament augmenta l’oferta de productes que s’adapten a les seves necessitats.

Delícies veganes que enriqueixen la teva dieta

Formatges exquisits

Els formatges vegans s’elaboren amb diferents matèries primeres (com oli de coco o fruita seca) barrejades amb espècies i ferments làctics, que són els responsables de la seva fermentació.

  • Amb oli de coco. Es fan a base de greix de coco i tenen la textura oliosa típica dels formatges tradicionals.
    • Porció de gruyère. Destaca pel seu paladar cremós i és perfecte per a quiches i panets.
    • Ratllat. Es fon fàcilment sobre pastes, lasanyes, sopes, etc.
    • Porció de cheddar. Es pot prendre sol, afegir a plats de pasta o utilitzar per gratinar al forn.
    • Bola de mozzarella fresca. De gust molt suau, és ideal per completar amanides o totas.
    • Porció de mozzarella. Es fon perfectament i la seva elasticitat va genial amb una pizzes o masses salades tipus quiches.
    • A talls. El millor per preparar un sandvitx fred o calent.
  • A base de fruita seca. Són nutritius, font de proteïnes (entre 10 i 15%), rics en greixos poliinsaturats i, com que estan fermentats, els seus nutrients s’absorbeixen molt millor.
    • D’anacards. Ja sigui en versió natural o amb pebre, és molt adequat per prendre en torrades i sandvitxos, afegir a risottos i com a ingredient principal d’una salsa per a pasta.
    • D’ametlles. Molt saciant i nutritiu, es pot prendre amb crackets per gaudir al màxim del seu sabor.
Ensalada caprese vegana - Recetas - Veritas
Recepta: Amanida caprese vegana

Postres per llepar-se’n els dits

Les alternatives més saludables per esmorzar, berenar o després dels menjars.

  • Gelatines de coco i de fruites del bosc. S’elaboren únicament amb suc de fruites del bosc o llet de coco, xarop d’atzavara i agar-agar.
  • Cremós de civada. Una manera senzilla d’introduir la civada a la dieta i gaudir de les seves propietats digestives. Es presenta en tres versions: amb cacau, amb nabius i amb plàtan.
  • Postres fermentades. Conegudes popularment com a iogurts, no es comercialitzen amb aquest nom perquè només es poden dir així els productes de llet fermentada amb Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Així i tot, igual que les versions d’origen animal, ajuden a regular la salut intestinal. Poden ser de:
    • Soja. Les primeres van ser les bàsiques de beguda de soja fermentada i avui ja les tenim amb una textura cremosa, similar a la del iogurt grec, i en diferents varietats.
    • Coco. Les trobaràs de coco natural, amb xocolata, amb mango i amb gerds. Igualment, hi ha opcions sense endolcir i també les de tipus grec, més denses i cremoses.
    • Ametlles i avellanes. Podràs trobar postres d’aquesta fruita seca tipus iogurt i tipus quefir, ideal per a ajudar a recuperar o mantenir en bon estat la microbiota intestinal.
    • Cànem. Les llavors de cànem són riques en proteïnes i aminoàcids essencials, i s’han convertit en un dels grans suports proteic de les dietes a base de vegetals.
  • Quefir. El secret d’aquesta beguda tradicional del Caucas són els grànuls, una associació simbiòtica única de microorganismes, concretament bacteris i llevats, que fermenten tant la llet com begudes vegetals. Poden ser de:
    • Ametlles: aporta principalment grasses saludables naturalment presents i proteïnes. A més, és una fruita seca molt digestiva.
    • Soia: la seva aportació de greixos i proteïnes és similar a la de les versions animals i és ben tolerat a nivell digestiu.
    • Coco: lleuger, cremós, exòtic i amb un sabor exquisit.
Tzaziki de coco - Recetas fáciles - Veritas
Recepta: Tzaziki de coco

Gelats i sorbets molt refrescants

Aprofiten els greixos saludables de l’oli de coco, la llet de coco i els olis de fruita seca per aconseguir la textura cremosa desitjada. No contenen lactosa i també n’hi ha sense gluten.

  • De coco. Els gelats a base de coco han triomfat combinats amb gustos clàssics i suggeridors com ara xocolata, vainilla, maduixa i caramel.
  • Amb xocolata. És l’ingredient que combina millor amb els gelats i sorbets de beguda d’arròs, d’ametlla o de soja.

Pots trobar tots els aliments d’aquest article a la botiga en línia de Veritas.

Descobreix la nostra col·lecció de receptes veganes!

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Amanida caprese vegana

Prepara la clàssica amanida caprese, però en versió vegana. Per...

  • Diccionari d'aliments

Tzatziki de coco

El tzatziki és l’amanida grega per excel·lència, ideal per dipejar...

  • Diccionari d'aliments

Un món vegà per descobrir

La gran diversitat de la producció ecològica satisfà la creixent...