Cremes ecològiques per untar: delicioses, sanes i irresistibles
Gràcies a la seva textura untuosa, gust intens i extraordinària aportació de nutrients, les cremes ecològiques per untar són perfectes per a esmorzars, berenars, aperitius o sopars informals.
Quan obrim una crema per untar el primer impuls sol ser escampar-la sobre una torrada, però les seves possibilitats a la cuina van molt més enllà.
Preparar un sandvitx ràpid
Potenciar el gust d’un guisar
Afegir textura a una salsa
Enriquir pastissos i pans de pessic
Hummus de cigrons
Cremes ecològiques per untar: delicioses, sanes i irresistibles
Cremes de cacau
Les ecològiques es distingeixen de les no ecològiques per la millor qualitat dels sucres i l’ús d’olis vegetals (oliva, gira-sol) en lloc de greixos hidrogenats.
El resultat són cremes autèntiques que van des de les clàssiques (cacau, cacau amb avellanes, cacau duo amb llet…) fins a les de gustos més nous, com les de cacau amb taronja, menta o caramel amb flor de sal.
Crema de cacau amb avellanes: té un elevat percentatge de fruita seca; un 15% habitualment i un 48% en la varietat extra de sabor, mentre que algunes de no ecològiques tot just en tenen un 4%.
Pertanyent a la família de les lleguminoses, la garrofa és una beina de color marró fosc i dolça que es torra i tritura per obtenir la farina de garrofa.
És rica en minerals (ferro, calci), gairebé no aporta greixos i proporciona energia saludable sense els efectes estimulants de la teobrima del cacau.
La majoria de cremes de garrofa ecològiques estan endolcides amb xarop de blat de moro, sucre integral o sucre de flor de coco.
Crema de garrofa blanca i negra: és la versió vegana de la clàssica crema bicolor, en què la llet és substituïda per ingredients vegetals, com la farina de tramús.
Extraordinàriament nutritives, les pots fer servir per preparar una beguda refrescant, enriquir un iogurt o elaborar salses variades.
Crema d’ametlla: és molt rica en calci i una opció excel·lent per als que no prenen lactis.
Crema d’avellana: ajuda a regular els nivells de sucre en sang, per la qual cosa és una gran opció per controlar el consum de dolços. Si n’afegeixes una cullerada a les vinagretes, els donaràs una textura sorprenent.
Crema de cacauet: en ser rica en proteïna resulta molt saciant i és perfecta per a dietes veganes, vegetarianes i baixes en carbohidrats. La pots triar amb sal o sense, i no et perdis la combinació de cacauet amb cacau.
Crema d’anacard: aporta minerals (fòsfor i magnesi) i triptòfan, mitiga la fatiga, és molt energètica i resulta excel·lent per elaborar salses per a pastes o arrossos.
La tahina és una pasta a base de llavors de sèsam moltes molt popular a la cuina de l’Orient Mitjà (hummus, babaganuix). Gràcies a la seva untuositat, és ideal per preparar sales tiupyes vubagreta, barrejant-la amb salsa de soja i llimona o vinagre.
Algunes varietats porten sal i d’altres no, perquè trïis la que més s’ajusta a les teves necessitats.
Tahina blanca: s’elabora a partir de llavors de sèsam crues sense pell i atresora propietats antioxidants.
Tahina integral natural i tahina integral amb sal: elaborades a partir de llavors de sèsam senceres i torrades, són molt digestives i tenen un sabor extraordinari que dota l’hummus d’una gran intensitat.
Tahina negra: com a particularitat, cal destacar que conté un 65% més de calci que la blanca.
És la mantega tradicional aclarida mitjançant un procés que elimina els sòlids de la llet (caseïna, lactosa i aigua), per la qual cosa és adequada quan hi ha al·lèrgies o sensibilitats a aquests components lactis.