Companys de viatge

Una compresa no ecològica feta amb un 90% de plàstic tarda 300 anys a biodegradar-se

Per què has de fer servir una compresa o un tampó fabricats amb plàstics si existeix una alternativa millor, més saludable i amb menys impacte ambiental? Els productes Masmi estan fets amb cotó ecològic i hipoal·lergogen.

Una dona pot utilitzar més de 20.000 compreses, tampons i protectors íntims durant la seva vida, i si li preguntem si els triaria de plàstic, segur que la resposta seria negativa.

No obstant això, molts d’aquests productes estan fets de plàstics, cel·luloses, viscoses i altres substàncies petroquímiques que moltes pells sensibles no toleren i poden arribar a irritar i dificultar la transpiració.

“Hem rebut fins a cartes de les nostres consumidores dient que els hem salvat la vida”

Ramon Vendrell

Aquestes irritacions vulvovaginals són la causa principal de les visites al ginecòleg fora de les revisions, una realitat que va inspirar a Ramon Vendrell la creació de Cohitech, una empresa de productes d’higiene femenina elaborats amb cotó ecològic amb tres objectius molt definits:

  1. La salut femenina
  2. El respecte pel medi ambient
  3. El compromís social

De fet, en paraules d’en Ramon “el que realment ens motiva a continuar treballant és el feedback que rebem de les consumidores. En alguns casos hem rebut fins a cartes dient que els hem salvat la vida, que gràcies per haver desenvolupat aquests productes”.

Una compresa no ecològica feta amb un 90% de plàstic tarda 300 anys a biodegradar-se - Veritas

La gamma d’higiene femenina Masmi es fabrica a Balsareny (Bages) a partir de cotó ecològic i, a més de suposar un benefici per a la salut íntima de la sona, és respectuosa amb el medi ambient.

Una compresa no ecològica feta amb un 90% de plàstic tarda 300 anys a biodegradar-se. A Masmi, per substituir el plàstic s’utilitza cotó ecològic i la capa impermeable està composada per material biodegradable i compostable.

Tota la gamma ha tingut una acollida excel·lent a Veritas. Segons el seu fundador, “hem trobat en Veritas un dels millors partners per desenvolupar i fer més popular la nostra gamma de productes”.

Fa més de tres anys que vam iniciar junts el moviment “Visc la regla, soc poderosa”, que té com a objectiu crear consciència, celebrar l’empoderament de la menstruació i proporcionar una atenció més natural i sostenible durant aquest període.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

L’etiqueta d’una compresa ecològica

La compresa és un producte d'ús quotidià, que ha d'evitar...

  • Companys de viatge

Higiene íntima ecològica i sostenible

Sabies que les compreses, els tampons i els protectors íntims...

  • Companys de viatge

Girolomoni – Companys de viatge

Espaguetis, macarrons, rigatoni, farfalle, fusilli…: a les nostres botigues pots...