Per garantir que un producte alimentari és ecològic existeix el segell de l’Eurofulla. A la nostra guia ABC productes ecològics, t’expliquem les característiques d’aquest segell perquè el puguis identificar.
En aquesta guia trobaràs 12 respostes a 12 preguntes que tots i totes ens podem fer sobre els productes ecològics.
A partir de l’1 de juliol del 2010 va començar una nova forma d’identificació dels aliments ecològics a la Unió Europea, i a tot l’espai comunitari es va passar a tenir un segell únic i obligatori anomenat Eurofulla. Aquest segell garanteix que els aliments han estat produïts o elaborats segons la normativa de producció ecològica, i que han estat controlats en tot el procés de producció, transformació, transport i emmagatzematge. En aquest temps, el logotip s’ha adaptat a l’evolució del sector amb l’objectiu de permetre una millor identificació per part de les persones consumidores. A més de tenir el segell, l’etiqueta dels productes ecològics ha d’especificar si els ingredients provenen de la UE o no, el número de codi de l’organisme de control i el lloc de producció o envasament.
La producció ecològica té múltiples avantatges per a la nostra salut i la del planeta. Per això, una de les fites generals de la Unió Europea és impulsar la producció i el consum de productes ecològics. En aquest sentit, ha fixat com a objectiu per al 2030 que el 25% dels cultius europeus siguin ecològics, una xifra considerada important per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i així poder oferir un futur millor i més sostenible per a tots.
Imatge amb la col·laboració d’Ecovalia Clica la imatge per fer-la més gran.