Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
La teva alimentació pot influir molt en la teva salut intestinal i qualitat de vida. Si pateixes problemes digestius, com ara molèsties, dolor, inflamació, gasos, diarrea o restrenyiment, pot ser a causa d’intoleràncies alimentàries o sensibilitats a certs aliments.
S’estima que fins al 70% de la població pot tenir alguna sensibilitat o intolerància alimentària. És cert que n’hi ha de molt diverses, però la majoria tenen com a origen una disbiosi intestinal. Aquest desequilibri en la microbiota pot afectar la funció i interacció dels seus microorganismes als budells i a la resta del cos, cosa que pot acabar generant moltes alteracions gastrointestinals, com intoleràncies alimentàries i sensibilitats.
Quan hi ha disbiosi intestinal es produeix un desequilibri en la capacitat del sistema digestiu per processar certs aliments. Això pot portar a l’aparició d’intoleràncies alimentàries, atès que l’organisme no és capaç de digerir i absorbir adequadament certs nutrients, la qual cosa desencadena una resposta negativa. Hi ha diversos motius pels quals es poden desenvolupar aquestes reaccions adverses i els seus símptomes:
Els budells tenen una capa protectora coneguda com a barrera intestinal, la funció principal de la qual és regular l’absorció de nutrients i evitar el pas de substàncies nocives cap al torrent sanguini. Quan hi ha disbiosi, aquesta barrera es pot tornar permeable i permetre que molècules no digerides o substàncies estranyes passin al torrent sanguini, cosa que desencadena la resposta negativa del sistema immunitari i genera intoleràncies alimentàries.
Quan hi ha una alteració en la microbiota intestinal, hi pot haver una producció excessiva de gasos per part dels bacteris intestinals, que pot donar lloc a símptomes com ara distensió abdominal, flatulència o fins i tot dolor o molèsties estomacals, característics de les intoleràncies alimentàries.
A més a més, la disbiosi intestinal pot afectar la producció i alliberament d’enzims digestius i alterar la digestió de certs aliments.
Les intoleràncies alimentàries poden millorar o desaparèixer amb el temps si se segueix una dieta adequada i es tracta la causa subjacent.
Els complements enzimàtics i els probiòtics poden ajudar a combatre les intoleràncies alimentàries. En aquest sentit, els complements d’enzims digestius són molt populars, ja que poden alleujar els símptomes associats a la deficiència o alteració dels enzims. Recomanem prendre’ls uns 10 o 15 minuts abans de cada àpat perquè els enzims tinguin prou temps per barrejar-se amb els aliments i començar a descompondre’ls.
D’aquesta manera, ajuden a pal·liar el dèficit d’enzims digestius relacionats amb les intoleràncies alimentàries, les hipersensibilitats a gluten, caseïna o altres proteïnes, la digestió dels greixos i la descomposició d’antinutrients presents en cereals, fruits secs, llavors o llegums.
Els enzims digestius són el complement perfecte per a la dieta baixa en síndrome de l’intestí irritable (SII), i de suport en casos com úlceres digestives, gastritis, hiperclorhídria o per ús habitual de protectors gàstrics.
T’ha agradat aquest article? Descobreix més aquí.
Text: Regenera
En l’actualitat, augmenten els casos de persones celíaques, sensibles al...
La nostra àmplia i cuidada selecció de més 650 productes...
Quan l’intestí es torna anormalment porós, toxines, bacteris i substàncies...
El carrot cake és un postre fàcil i deliciós que tothom amb una...