Consells

Com reduir las intoleràncies alimentàries?

La teva alimentació pot influir molt en la teva salut intestinal i qualitat de vida. Si pateixes problemes digestius, com ara molèsties, dolor, inflamació, gasos, diarrea o restrenyiment, pot ser a causa d’intoleràncies alimentàries o sensibilitats a certs aliments.

reducir intolerancias alimentarias-consejos- veritas

S’estima que fins al 70% de la població pot tenir alguna sensibilitat o intolerància alimentària. És cert que n’hi ha de molt diverses, però la majoria tenen com a origen una disbiosi intestinal. Aquest desequilibri en la microbiota pot afectar la funció i interacció dels seus microorganismes als budells i a la resta del cos, cosa que pot acabar generant moltes alteracions gastrointestinals, com intoleràncies alimentàries i sensibilitats.

Quan hi ha disbiosi intestinal es produeix un desequilibri en la capacitat del sistema digestiu per processar certs aliments. Això pot portar a l’aparició d’intoleràncies alimentàries, atès que l’organisme no és capaç de digerir i absorbir adequadament certs nutrients, la qual cosa desencadena una resposta negativa. Hi ha diversos motius pels quals es poden desenvolupar aquestes reaccions adverses i els seus símptomes:

Els budells tenen una capa protectora coneguda com a barrera intestinal, la funció principal de la qual és regular l’absorció de nutrients i evitar el pas de substàncies nocives cap al torrent sanguini. Quan hi ha disbiosi, aquesta barrera es pot tornar permeable i permetre que molècules no digerides o substàncies estranyes passin al torrent sanguini, cosa que desencadena la resposta negativa del sistema immunitari i genera intoleràncies alimentàries.

Quan hi ha una alteració en la microbiota intestinal, hi pot haver una producció excessiva de gasos per part dels bacteris intestinals, que pot donar lloc a símptomes com ara distensió abdominal, flatulència o fins i tot dolor o molèsties estomacals, característics de les intoleràncies alimentàries.

A més a més, la disbiosi intestinal pot afectar la producció i alliberament d’enzims digestius i alterar la digestió de certs aliments.

Les intoleràncies alimentàries poden millorar o desaparèixer amb el temps si se segueix una dieta adequada i es tracta la causa subjacent.

Els complements enzimàtics i els probiòtics poden ajudar a combatre les intoleràncies alimentàries. En aquest sentit, els complements d’enzims digestius són molt populars, ja que poden alleujar els símptomes associats a la deficiència o alteració dels enzims. Recomanem prendre’ls uns 10 o 15 minuts abans de cada àpat perquè els enzims tinguin prou temps per barrejar-se amb els aliments i començar a descompondre’ls.

D’aquesta manera, ajuden a pal·liar el dèficit d’enzims digestius relacionats amb les intoleràncies alimentàries, les hipersensibilitats a gluten, caseïna o altres proteïnes, la digestió dels greixos i la descomposició d’antinutrients presents en cereals, fruits secs, llavors o llegums.

Els enzims digestius són el complement perfecte per a la dieta baixa en síndrome de l’intestí irritable (SII), i de suport en casos com úlceres digestives, gastritis, hiperclorhídria o per ús habitual de protectors gàstrics.

carrot cake sin gluten ni lactosa- recetas-veritas
Carrot cake sense gluten ni lactosa


T’ha agradat aquest article? Descobreix més aquí.

Text: Regenera

Contingut relacionat

  • Consells

Ets celíac o no se’t posa bé el gluten? 

En l’actualitat, augmenten els casos de persones celíaques, sensibles al...

  • Consells

Més de 650 productes certificats sense gluten

La nostra àmplia i cuidada selecció de més 650 productes...

  • Consells

Intestí permeable, què és i com millorar-ho?

Quan l’intestí es torna anormalment porós, toxines, bacteris i substàncies...

  • Consells

Carrot cake sense gluten ni lactosa

El carrot cake és un postre fàcil i deliciós que tothom amb una...