Ceba tendra, ingredient imprescindible en multitud de receptes, en aquest cas asumeix el protagonisme principal. El contrapunt a la dolçor natural de la ceba tendra el posa el toc agredolç del chutney de dàtils i gingebre.
Aquesta recepta ens la proposa la Rocío, de
Let it be cosy.
Ceba tendra rostida amb green chutney
Ingredients:
- 600 g de ceba tendra
- 1 cullerada petita de comí en pols
- 4 cullerades soperes d‘oli de coco líquid
- 1/2 cullerada petita de sal
Per al green chutney:
Per a la guarnició:
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 200ºC en mode ventilador.
- Pela el gingebre i treu la llavors dels dàtils. Reserva-ho.
- Talla les cebes tendres per la metitat i per llarg sense rebutjar la coa verda i posa-les en una safata amb paper de forn juntament amb l’oli de coco líquid, el comí en pols i la sal.
- Enforna les cebes durant 10 minuts. A continuació gira-les i deixa que es cuinin uns 10 minuts més. Torna-kes a girar i enforna-les 10 minuts més fins que estiguin daurades i tendres.
- Mentre es rosteixen les cebes, posa les avellanes en una altra font al forn durant 10 minuts. Passat aquest temps, treu-les del forn, deixa-les refredar i trosseja-les. Reserva-les.
- Per fer el green chutney posa en una batedora d’alta velocitat 50 g de julivert, els dàtils, el gingebre fresc, el vinagre, l’oli i la sal, i tritura-ho tot fins a aconseguir una salsa homogènia.
- Finalment, pica 15 g de julivert i afegeix-lo a la preparació anterior.
- Serveix les cebes tendres sotides amb el green chutney, les tàperes i les avellanes rostides.
Gaudeix de les nostres receptes amb verdures!