A Veritas disposem d’una àmplia gamma de brous ecològics, tant de marca pròpia com d’altres marques elaborades pels nostres proveïdors de confiança. El nou brou de pollastre Veritas es diferencia per la quantitat i qualitat de la matèria primera, a més de per estar envasat en vidre. Hem comparat l’etiqueta d’aquest amb un brou de marca convencional que podries trobar en un gran supermercat i aquests són els resultats.
Principals diferències entre el brou de pollastre ecològic i no ecològic
En comparar el nostre nou brou de pollastre ecològic amb un altre de no ecològic d’una altra marca, podem observar que el primer té un percentatge de pollastre més elevat i està elaborat amb més del 95% dels ingredients de procedència ecològica. A més, no conté OMG ni additius artificials no autoritzats.
La carn de pollastre ecològic presenta un perfil gras de millor qualitat, ja que conté menys aigua i més proteïnes*.
Dra. Dolores Raigón, Manual de la Nutrición Ecológica: de la molécula al plato.
La carn que s’ha cuinat per fer el brou ecològic procedeix de pollastres que tenen accés a l’aire lliure i que estan alimentats amb cereals i pinsos ecològics. A més, les granges on es crien tenen una inferior càrrega avícola i contaminen menys el medi ambient. Els pollastres ecològics se sacrifiquen al cap de 81 dies, en comparació amb els 41 dies de la ramaderia no ecològica.
Quant al perfil nutricional, tot i que parlem d’un producte molt baix en calories, podem observar que el brou ecològic té un 22% de pollastre; per contra, el no ecològic en té només un 2% i està elaborat amb midó. Per aquest motiu, les diferències en l’aportació dels nutrients es deuen principalment al percentatge de pollastre aportat i a la presència, o no, de midons. En contenir una quantitat més gran de pollastre, el brou ecològic conté més greixos, els quals estan naturalment presents en l’animal i no són afegits, com passa amb el brou no ecològic. A més, la quantitat d’hidrats de carboni és inferior, perquè malgrat estar elaborat amb més hortalisses, no conté midons.
Finalment, quant a la sal, el producte ecològic en conté fins a un 20% menys.
I per últim, quant a les hortalisses, les ecològiques són lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química.
La majoria de les hortalisses ecològiques contenen més vitamines, minerals i antioxidants que les no ecològiques*.
Dra. Dolores Raigón, Manual de laNutrición Ecológica: de la molécula al plato.
*Font:
Raigón Jiménez, Mª Dolores (2020). Manual de la Nutrición Ecológica. De la molécula al plato. (pp. 643-645). Valencia – España, Sociedad Española de Agricultura Ecológica.
Raigón Jiménez, Mª Dolores (2020). Manual de la Nutrición Ecológica. De la molécula al plato. (pp. 493-495). Valencia – España, Sociedad Española de Agricultura Ecológica.
Diferències al perfil nutricional
Ecològic
Té 4 ingredients (aigua, pollastre, 4 hortalisses i sal marina).
Està elaborat amb els aliments essencials per fer el brou.
Conté un 22% de pollastre, la qual cosa dona lloc a un producte més saborós i nutritiu.
No Ecològic
Conté 7 ingredients (aigua, pollastre, midó, sal, 4 hortalisses, oli d’oliva i espècies).
Està elaborat a base de midó modificat de blat de moro, oli d’oliva i espècies.