L’arròsintegral rodó és un carbohidrat de molt bona qualitat. És important saber com cuinar-lo perquè mantingui intactes les seves propietats nutricionals. La xef Mireia Anglada t’ho explica pas a pas en aquest vídeo.
L’arròs integral és de gra sencer, és a dir, amb pellofa. Per això és important que sigui de cultiu ecològic, perquè, en cas contrari, ingerim pesticides i herbicides que es queden a la pellofa del cereal. A més, és molt saludable perquè pràcticament no deixa toxines a l’organisme. I un altre benefici de ser integral és que ens ajuda a evitar els pics de glucosa. Això implica que quan n’ingerim ens sacia i no tenim gana al cap de poc temps.
Arròs integral rodó – Tècniques de cuina
Cocció
Neteja el cereal amb un colador i aigua per treure’n les impureses que pugui tenir.
Per cuinar-lo, fes servir una mesura d’arròs (aproximadament 50 g per persona) per dues de líquid (aigua o brou).
Incorpora el cereal i l’aigua a l’olla sense temperatura. Comença a coure i quan arrenqui el bull, afegeix-hi un pessic de sal o alga kombu per alcalinitzar-lo.
A continuació, tapa l’arròs, abaixa el foc i cou-lo durant 40 minuts.