Tècniques de cuina

Arròs basmati – Tècniques de cuina

L’arròs basmati és un bon aliat de la salut intestinal, però depenent de la tècnica la finalitat de consum serà diferent. Descobreix com utilitzar-lo seguint aquest vídeo de la xef Mireia Anglada.

Arròs basmati – Tècniques de cuina

Aquest cereal és molt interessant, ja que consumit en calent ens permet ajustar desordres intestinals com la diarrea. En canvi, cuit i refredat a la nevera genera midons resistents, que ens ajuden a regenerar la microbiota. Arròs basmati - Tècniques de cuina - Veritas

Cocció

 1. Ofega el cereal amb oli d’oliva verge. Aquest procés és important perquè l’arròs té uns midons que en cobrir-los amb olis s’aconsegueix que els grans quedin despresos.
 2. En una olla, escalfa aigua o brou i, quan el cereal estigui ofegat, afegeix-hi una proporció d’1 + ¼ de líquid calent. Tapa l’olla, abaixa el foc i cou l’arròs durant 12 minuts.
 3. Una vegada cuit, guarda’l a la nevera durant tota la nit.
 4. L’endemà el cereal estarà totalment desprès i el podràs escalfar, però no fregir, ja que no pot sobrepassar els 170 °C.

Sec

Amb aquesta tècnica elaboraràs farina d’arròs, que després podràs utilitzar per preparar masses, com la dels nyoquis vegans, sense ou.
 1. Tritura l’arròs en una processadora d’aliments fins a aconseguir una textura molt fina.
 2. Escalfa en una olla una proporció de 250 ml de líquid (aigua, brou o beguda vegetal).
 3. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi 50 g de farina d’arròs en forma de pluja, per evitar que es generin grumolls. Ajuda’t d’un batedor de mà per remenar la farina quan entri en contacte amb el líquid.
 4. Barreja-ho durant aproximadament 8 minuts. La massa estarà preparada quan es comenci a desprendre de les parets del cassó. Deixa-la refredar.
 5. Tira un rajolí d’oli sobre una taula de fusta o el sobre de la cuina i estén-lo amb un pinzell. Això permetrà que el sucre propi de l’arròs no es quedi enganxat a la taula.
 6. Treballa la massa sobre la fusta. En aquesta ocasió, per fer nyoquis, dona-li forma de cilindre i talla-la a daus.
 7. Una vegada preparats, guarda’ls a la nevera durant 12 hores.
 8. L’endemà, pots cuinar-los amb una salsa.
Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.  

Contingut relacionat

 • Tècniques de cuina

Seitan – Tècniques de cuina

El seitan és una proteïna vegetal molt versàtil a la...

 • Tècniques de cuina

Amarant – Tècniques de cuina

L’amarant, un cereal amb un alt percentatge en proteïna. A...

 • Tècniques de cuina

Miso blanc – Tècniques de cuina

El miso blanc és un condiment alcalinitzant imprescindible per a...