Aquesta recepta d’arròs basmati amb bròcoli i espàrrecs resulta un plat deliciós i molt equilibrat que combina amb encert l’energia i la digestibilitat de l’arròs amb la riquesa en fibra, vitamines i antioxidants del bròcoli i els espàrrecs.
Gaudeix d’aquesta recepta de la foodblogger Alina, de
Green Mama.
Arròs basmati amb bròcoli i espàrrecs
Ingredients:
Elaboració:
- Ratlla la pell de la llimona i reserva-la.
- Renta bé l’arròs sota l’aigua i quan comenci a sortir net, escorre’l i posa’l a bullir a foc mitjà amb 4 tasses d’aigua, 1 cullerada petita de sal, 3 grans d’all i la cúrcuma en pols.
- Deixa’l coure entre 12 i 15 minuts aproximadament, posa’l en un colador i escorre’n tot el líquid.
- Mentre s’està coent l’arròs, renta el bròcoli i els espàrrecs. Talla el primer en floretes i els segons a trossos, rebutjant la part inferior, que és la més dura.
- Trosseja 2 grans d’all i cou-los a foc lent en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. Vigila que no es cremin perquè l’objectiu és que deixin el seu sabor en l’oli.
- Incorpora-hi el bròcoli i els espàrrecs i salta’ls durant uns minuts fins que notis que estan gairebé al dente.
- Al final de la cocció, afegeix-hi els pèsols i cuina’ls uns 3 minuts amb la verdura. Salpebra-ho al gust.
- En una enciamera, col·loca l’arròs cuit, la verdura saltada, la ratlladura de llimona i barreja-ho amb cura. Si cal, afegeix-hi una mica més d’oli, sal i pebre negre acabat de moldre.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb
cereals.