Consells

Alleujar el dolor d’estòmac amb kuzu

Les propietats medicinals del kuzu són tan potents que el converteixen en el millor remei per alleujar el dolor d’estòmac. Es tracta d’una planta estudiada i aplicada per la medicina tradicional xinesa des de fa molts anys gràcies a les seves propietats nutricionals. Les arrels es recullen a l’hivern i, després de separar el midó de la resta de la planta queda una pols terrosa de color blanc que, protegida de la humitat, es conserva durant anys. Aquest midó s’utilitza per preparar begudes medicinals, però també es fa servir a la cuina.

Alleujar el dolor d’estòmac amb kuzu

  • Regula el funcionament intestinal: és adequat tant en casos de restrenyiment com en episodis de diarrea, espasmes intestinals, intestins mandrosos, etc. També afavoreix un bon nivell de flora intestinal, i el seu contingut en fibra facilita que s’absorbeixen menys greixos i sucres.
  • Alleuja el cansament crònic: potencia el nivell d’energia, perquè tendeix a alcalinitzar l’organisme.

Com es prepara

Diluïu una cullerada petita de kuzu en 1/2 got d’aigua freda. Després feu-ho bullir a foc lent durant un parell de minuts fins que quedi una mena de crema transparent, de la qual s’han de prendre dues o tres tasses al dia, sempre calenta. Encara que no té cap gust, els nens s’ho prendran millor si feu servir suc de poma en lloc d’aigua. Descobreix com preparar el remei medicinal en aquest vídeo.
  • Amb aigua: si teniu acidesa, restrenyiment o cansament, funciona millor preparat amb aigua afegint-hi, al principi (en fred), mitja pruna umeboshi grossa i una cullerada petita de tamari. Té un sabor molt fort (entre àcid i una mica salat), però s’assenta molt bé.
  • Amb te: una altra opció és fer el mateix (kuzu, umeboshi i tamari), però en lloc d’aigua fes-ho amb te de tres anys o kukicha, amb l’objectiu d’augmentar l’efecte alcalinitzant.

A la cuina

Té unes característiques que el fan molt recomanable a l’hora de substituir farines i midons: és molt espessidor, té una textura gelatinosa, no fa gust de res i no conté gluten. Per tant, és ideal per preparar salses, purés, sopes, farcits de pastissos, estofats, etc. Com a referència podem dir que una cullerada petita de kuzu equival a una cullerada de farina de blat de moro o a dues de farina de blat.

Contingut relacionat

  • Consells

Kuzu – Tècniques de cuina

Kuzu, una arrel que actua com a gran regenerant del...

  • Consells

Pautes per millorar la teva digestió

Pautes per millorar la teva digestió, afavorint al sistema digestiu...

  • Consells

Natilles sense ou

Natilles sense ou, l’alternativa vegetal a les natilles tradicionals, gràcies...