Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Els vegetals són aliments molt peribles, és a dir, comencen a descompondre’s de manera ràpida i fàcil, a causa de l’alt contingut en aigua. Una tècnica de conserva mil·lenària són els envinagrats, que permeten allargar la vida útil dels aliments sense necessitat de recórrer a temperatures fredes.
Hi ha diverses menes de confits. D’una banda, els fermentats, que s’elaboren en un procés de salmorra, una solució d’aigua i sal en què es deixen reposar perquè els seus sucres fermentin i produeixin àcid làctic. I, d’una altra banda, hi ha els no fermentats, que s’acidifiquen amb una mescla de vinagre, aigua i espècies, a més d’altres condiments per triar, com ara all, pebre, mostassa o herbes seques.
L’opció més senzilla per preparar-ne a casa són els envinagrats no fermentats:
Per a un pot de 1l:
Els pots fer servir com a guarnició en els teus plats de carn o peix: donarà lleugeresa al plat. O pots afegir ceba confitada en els teus tacos, els donarà un toc brutal. També són una opció ideal com a aperitius: hi aportarem fibra i sacietat.
La col fermentada, coneguda com a xucrut, si està sense pasteuritzar, a banda de ser rica en prebiòtics com la major part de confits, també és un interessant probiòtic, és a dir, que conté bacteris vius que tenen beneficis en la nostra microbiota intestinal.
Ja pots trobar el nostre vinagre de poma per fer els teus envinagrats a Supermercats Veritas.
Text: Anna Torelló (@thehappyavocadooo)
T’ha agradat aquest article? Descobreix altres tècniques de cuina.
Cada cop som més conscients que consumir sucre de manera...
Arran de l’augment de diagnòstics d’intolerància a la lactosa i...
Saborosa, lleugera, digestiva i rica en proteïnes, la civada és...
Les crispetes són un aperitiu popular i deliciós que ha...