Els albercocs ens transmeten l’arribada de la calor, el bon temps i l’inici de l’estiu. Sucosos i dolços, són la fruita ideal per a les millors receptes d’aquesta època de l’any.
Albercocs, el sabor dolç de l’estiu
A Veritas
A les nostres botigues trobaràs albercocs a granel, ecològics i procedents de Lleida i, en menys proporció, d’Extremadura.
Característiques i propietats3
El seu atractiu color ataronjat és degut al contingut en betacarotens (provitamina A), compostos amb propietats antioxidants.
A més dels betacarotens, contenen vitamina C, que ajuda a lluitar contra els radicals lliures i a potenciar la salut del sistema immunitari.
També aporten quantitats destacables de fibra, que contribueix al bon manteniment del trànsit intestinal i a la sensació de sacietat.
Nutrients destacats3 (100 g de producte)
Vitamina A: 27 µg
Vitamina C: 7 mg
Potassi: 293 mg
Fibra: 2,1 g
Diferències entre ecològic i no ecològic4
Els albercocs d’origen ecològic estan lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química i en el seu cultiu s’utilitzen pràctiques que fomenten la rotació de conreus i el manteniment de la biodiversitat.
A més a més, quan són de cultiu ecològic presenten menys quantitat d’aigua i més de matèria seca, la qual cosa es tradueix en més sabor.
Pel seu gust dolç i textura carnosa, són ideals per menjar sols o combinats amb iogurt o quefir, en bescuits, pastissos, melmelades i altres postres. També en salses o per incloure en amanides, perquè aporten un extra de nutrients, color i gust. Queden genials amb brots de fulla verda, com els espinacs o els canonges, amb fruita seca i amb formatges com el de cabra o el feta.
Fonts:
3Guía de alimentos y bebidas. Fundación Española de la Nutrición.
4Raigón Jiménez, Mª Dolores (2020). Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato. (p. 417-427). València, Sociedad Española de Agricultura Ecológica.