La xef Mireia Anglada t’explica com utilitzar a la cuina l’agar agar, un gelificant obtingut de les algues que es caracteritza per un gust neutre i es fa servir com a alternativa vegetariana a la gelatina d’origen animal, tant en receptes salades com dolces.
Agar agar – Tècniques de cuina
És altament depuratiu, activa el trànsit intestinal i contribueix a la dissolució del colesterol. A més, com que és una fibra prebiòtica, ajuda a alimentar la microbiota intestinal, relacionada amb el sistema immunitari.
En tires
Aboca aigua tèbia, brou o un suc en un bol.
Introdueix l’alga, separant el bloc per agilitar el procés d’hidratació.
Hidrata-la durant 5 minuts, fins que estigui tova i transparent.
Pots afegir l’agar-agar a un wok de verdures per aportar-li un toc cruixent o a una amanida amb vinagreta.
En flocs i en pols
Barreja en una casserola 5 g d’agar agar per 1 L de líquid (beguda vegetal o brou) a temperatura ambient.
Remena-ho amb una vareta. La hidratació en flocs ha de ser de 12 minuts; en pols és immediata.
Quan arrenqui el bull, talla la cocció i introdueix l’alga al recipient triat perquè es gelifiqui.
Deixa-ho reposar durant 10 minuts a temperatura ambient (sense nevera); desmunta i talla la gelatina amb la forma que prefereixis.