Diccionari d'aliments

Begudes vegetals: diversitat dietètica i sabor natural

Les begudes vegetals van néixer per cobrir la necessitat dels qui no toleren la lactosa i busquen una opció més digestiva que la llet tradicional.

Els inicis no van ser fàcils: amb prou feines hi havia alternatives (principalment soja) i moltes contenien alts nivells de sucres afegits per adaptar-se al paladar.

A hores d’ara, les begudes vegetals són un símbol de diversitat i de llibertat d’elecció. Formen part d’estils de vida plant based, opcions ètiques i sostenibles, o simplement del gust per la varietat.

A Espanya, moltes persones combinen begudes vegetals amb lactis segons els seus gustos o necessitats.

Ingredients naturals per a tots els gustos

Les begudes vegetals es poden elaborar a partir d’una àmplia gamma d’ingredients:

  • Cereals: civada, arròs, mill, espelta…
  • Fruites seques: ametlla, avellana…
  • Llegums: soja, pèsol…
  • Coco o combinacions entre ingredients.

A més a més, poden incorporar sabors naturals, com ara cacau, vainilla o espècies.

Com triar una bona beguda vegetal

A l’hora d’escollir una beguda vegetal, fixa’t en dos aspectes clau:

  • Percentatge de matèria primera: com més alt sigui, més bona qualitat.
  • Sucres afegits: opta per les versions sense sucre afegit o 0% sucre.

També és recomanable triar begudes vegetals de conreu ecològic, perquè garanteixen l’absència de pesticides i restringeixen l’ús additius sintètics.

Isola Bio: 20 anys de sostenibilitat i sabor

A Isola Bio fa dues dècades que elaborem productes sostenibles per fomentar una alimentació vegetal conscient.

Confiem en la natura, la rotació de conreus i el treball directe amb famílies agricultores.
Respectant els bioritmes i la diversitat, obtenim autèntiques begudes vegetals ecològiques, sostenibles i saboroses.

Beguda de civada txai Isola BIO

Inspirada en la tradició aiurvèdica del massala txai(te amb espècies), aquesta beguda combina gust i benestar.

Característiques:

  • Perfecta per preparar un chai latte, però amb beguda vegetal ecològica.
  • Elaborada amb civada ecològica, canyella, clau i cardamom.
  • Ideal per prendre sola o amb te.
  • Gust intens i aromàtic, únic al mercat.
  • Sense sucre afegit.

Beguda de soja barista Isola Bio

Una beguda ecològica creada especialment per a baristes i cafeters exigents.

Característiques:

  • Elaborada amb soja europea ecològica, sense organismes modificats genèticament (OMG).
  • 0% sucre, sense gluten ni additius.
  • Gran capacitat d’escumatge, amb textura cremosa.
  • Gust més subtil, menys “green”.
  • Producte original i diferenciador al mercat ecològic.

Beguda de civada amb vainilla Isola Bio

L’absència de varietat és sinònim de manca de sabor, i sense gust no hi ha plaer gastronòmic. D’aquest concepte en neix la versió amb vainilla d’Isola Bio.

Característiques:

  • Elaborada amb civada de conreu ecològic.
  • Deliciós toc dolç, sense sucre afegit.
  • Aroma inconfusible de vainilla.
  • Perfecta per esmorzar i postres o per prendre sola.

Pots trobar totes les begudes vegetals d’Isola Bio a les nostres botigues físiques i la nostra shop online.

Per Vanesa León
Dietista-nutricionista a Biogran

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Alimentació antiinflamatòria, una aliada en les malalties autoimmunes

Les malalties autoimmunes tenen lloc quan el sistema immunitari ataca...

  • Diccionari d'aliments

Xocolata sí, però per què ecològica?

Tot i que és important consumir-ne amb moderació, la xocolata...

  • Diccionari d'aliments

La tardor és temps de cebes i pomes ecològiques

En aquesta època de l’any aposta per l’alimentació ecològica amb...

  • Diccionari d'aliments

Com pots fer servir el miso a la cuina?

El miso és un aliment molt utilitzat en la cuina...