
Atenció al client
Horari: Dl-Dv: 9h-20h Ds: 9h-14h
(excepte festius)
(+34) 930 346 443

Compra en línia

Veritas
Les figues, dolces i carnoses, són la fruita per excel·lència del setembre. Totes soles són una menja irresistible, tot i que també poden ser les protagonistes de moltes de les teves receptes. D’altra banda, els carbassons són una verdura ideal per donar als teus plats un toc verd. Dos aliments de temporada que no et poden faltar a la llista de la compra aquest mes.
A les nostres botigues trobaràs figues negres ecològiques procedents de la finca de Cal Pineda, a Alguaire (Lleida). A més a més, aquest proveïdor disposa de la certificació Demeter, que verifica que els productes s’han conreat sota condicions d’agricultura biodinàmica.
Les figues negres d’origen ecològic són lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química i per conrear-les s’utilitzen pràctiques que fomenten el manteniment de la biodiversitat.2 A més a més, com que els pesticides s’acumulen principalment a la pell de les fruites i les verdures, si els tries ecològics els podràs gaudir sense preocupacions, encara que te’ls mengis amb pell.
La figa és una fruita que, tot i que es recomana consumir-la crua, també és ideal caramel·litzada al forn o a la paella per combinar-la amb plats temperats o com a acompanyament de carns.
Fonts:
1Guía de alimentos y bebidas. Fundació Espanyola de la Nutrició.
2Raigón Jiménez, M. Dolores (2020). Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato. (pp. 417-454). València, Societat Espanyola d´Agricultura Ecològica.
A les nostres botigues trobaràs carbassons procedents de conreu ecològic, sigui a granel o en lots de dues unitats, sempre d’origen nacional, segons la disponibilitat dels nostres proveïdors.
Els carbassons d’origen ecològic són lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química. A més a més, les pràctiques que es duen a terme en la seva producció afavoreixen el manteniment de la biodiversitat. De manera general, les hortalisses ecològiques presenten menys quantitat d’aigua i més de matèria seca, la qual cosa es tradueix en més gust.
El carbassó s’acostuma a consumir cuit, sigui en saltats, en cremes de verdures o altres. Una manera diferent de menjar-se’l és cru en amanides, carpaccio o com a crudité, i aporta un extra de textura i frescor a qualsevol plat. És ideal amb burrata, parmesà ratllat o hummus.
Fonts:
1Guía de alimentos y bebidas. Fundació Espanyola de la Nutrició.
2 Raigón Jiménez, M. Dolores (2020). Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato. (pp. 481-552). València, Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica.
A l’estiu venen de gust plats freds i refrescants, i...
Una revisió d’estudis, elaborada el 2022 per científics de diversos...
Una dieta rica i variada pot aportar tots els nutrients...
Cada cop més persones opten per una alimentació basada en...