Gaspatxo ecològic Veritas: tot un crim no tastar-lo
No tastar el gaspatxo ecològic Veritas és un delicte contra el gust. La seva cremositat és ideal tant
per beure-se’l en un got com per gaudir-ne a cullerades. Un gaspatxo casolà, sense pa, sense conservants ni
colorants, que respecta la recepta tradicional mediterrània.
Gaudeix del gaspatxo més sa i autèntic!
Elaborat a la nostra cuina central amb ingredients ecològics, com hortalisses crues i un 11% d’oli
d’oliva verge extra, el gaspatxo Veritas destaca per la seva textura espessa i gust equilibrat. .
El secret que sigui tan deliciós és el seu element principal: el tomàquet ecològic.
Aquest fruit és més madur i dolç a l’estiu, cosa que altera lleugerament el color del gaspatxo i n’enriqueix
el gust. Per això, encara que el podràs trobar als nostres supermercats durant tot l’any, en aquesta època
l’equilibri entre dolçor i acidesa el converteix en una explosió deliciosa per al paladar.
A més, aporta greixos saludables, antioxidants i una petita quantitat de sucres naturals. Fresc i ple
de beneficis, no tastar-lo és tot un crim.
Veure detalls
Tipus:
De pera.
Origen:
Andalusia.
Característiques:
Saborós, carnós i amb poques llavors. La seva pell prima afavoreix una textura homogènia,
atès que no es pela.
Veure detalls
Tipus:
Oli d’oliva verge extra.
Origen:
Extremadura.
Característiques:
Aporta un gust intens i aromàtic que potencia la resta dels ingredients. Conté greixos
saludables i polifenols.
Veure detalls
Tipus:
Vermell de Califòrnia i verd italià.
Origen:
Catalunya i Andalusia.
Característiques:
Atorguen un color únic i un toc suau i dolç al gaspatxo, que fa que sigui deliciós.
Veure detalls
Tipus:
Francès.
Origen:
Catalunya, Aragó i Andalusia.
Característiques:
El millor per fer gaspatxo pel seu gust lleugerament més suau.
Veure detalls
Tipus:
De poma.
Característiques:
Dona al gaspatxo el toc àcid característic. Actua com a conservant i aporta àcid màlic,
beneficiós per a la salut hepàtica i digestiva.
Veure detalls
Tipus:
Sec.
Origen:
Toledo.
Característiques:
De gust picant, dona potència al gaspatxo, a més de tenir propietats relacionades amb una
millor salut cardiovascular.
El modus operandi: com es fa el gaspatxo Veritas?
A la nostra cuina, situada a Lliçà d’Amunt, elaborem amb molta cura i amor el millor gaspatxo ecològic del
mercat.
1. Preparació dels ingredients base:
Es pelen els alls i cogombres per evitar notes amargues. Tot seguit es deixen reposar amb sal per ajudar a
assuaujar l’all fresc i eliminar possibles gustos amargs del cogombre.
2. Neteja i preparació de la resta de vegetals:
Es netegen curosament els pebrots, retirant-ne les llavors i la placenta (la part blanca), i es trossegen. Els
tomàquets també es netegen i tallen abans de barrejar-los amb la resta.
3. Maceració per potenciar sabors:
Tots els ingredients es deixen reposar amb oli d’oliva verge extra i vinagre en fred (a la nevera), per permetre
que els gustos s’integrin i es potenciïn de manera natural.
4. Texturització en màquina industrial:
La barreja es tritura en una màquina amb capacitat per a 150 litres, fins a obtenir una textura fina. Aquest
procés permet aprofitar fins i tot la pela del tomàquet, rica en pectina, una fibra prebiòtica que a més a més
actua com a emulsionant i estabilitzant natural, especialment útil durant la pasteurització.
5. Embotellament i pasteurització:
Un cop aconseguida la textura desitjada, el gaspatxo s’embotella mecànicament, es tapen les ampolles, es
voltegen per garantir la seguretat microbiològica i tot seguit es pasteuritza en un forn Rational, que assegura
una llarga conservació sense perdre qualitat.
A sang freda
No tastar el gaspatxo és un crim… però tastar-lo i no tornar l’ampolla és actuar a sang freda. Retorna-la neta a qualsevol botiga Veritas de Catalunya i et bonificarem amb 0,10 € en la propera compra. Consulta’n les condicions.