Ara a Veritas

Gaspatxo ecològic Veritas: tot un crim no tastar-lo

Gaspatxo ecològic Veritas: tot un crim no tastar-lo

No tastar el gaspatxo ecològic Veritas és un delicte contra el gust. La seva cremositat és ideal tant per beure-se’l en un got com per gaudir-ne a cullerades. Un gaspatxo casolà, sense pa, sense conservants ni colorants, que respecta la recepta tradicional mediterrània.

Foto on es veu el gaspatxo de marca Veritas

Gaudeix del gaspatxo més sa i autèntic!

Elaborat a la nostra cuina central amb ingredients ecològics, com hortalisses crues i un 11% d’oli d’oliva verge extra, el gaspatxo Veritas destaca per la seva textura espessa i gust equilibrat. .

El secret que sigui tan deliciós és el seu element principal: el tomàquet ecològic. Aquest fruit és més madur i dolç a l’estiu, cosa que altera lleugerament el color del gaspatxo i n’enriqueix el gust. Per això, encara que el podràs trobar als nostres supermercats durant tot l’any, en aquesta època l’equilibri entre dolçor i acidesa el converteix en una explosió deliciosa per al paladar.

A més, aporta greixos saludables, antioxidants i una petita quantitat de sucres naturals. Fresc i ple de beneficis, no tastar-lo és tot un crim.


L’autòpsia del gaspatxo

Foto d'un tomàquet

Pista 1.

Tomàquet

Veure detalls

Tipus:
De pera.

Origen:
Andalusia.

Característiques:
Saborós, carnós i amb poques llavors. La seva pell prima afavoreix una textura homogènia, atès que no es pela.

Foto d'una ampolla d'oli d'oliva

Pista 2.

Oli d’oliva

Veure detalls

Tipus:
Oli d’oliva verge extra.

Origen:
Extremadura.

Característiques:
Aporta un gust intens i aromàtic que potencia la resta dels ingredients. Conté greixos saludables i polifenols.

Foto d'un pebrot vermell

Pista 3.

Pebrot

Veure detalls

Tipus:
Vermell de Califòrnia i verd italià.

Origen:
Catalunya i Andalusia.

Característiques:
Atorguen un color únic i un toc suau i dolç al gaspatxo, que fa que sigui deliciós.

Foto d'un cogombre

Pista 4.

Cogombre

Veure detalls

Tipus:
Francès.

Origen:
Catalunya, Aragó i Andalusia.

Característiques:
El millor per fer gaspatxo pel seu gust lleugerament més suau.

Foto d'una ampolla de vinagre.

Pista 5.

Vinagre

Veure detalls

Tipus:
De poma.

Característiques:
Dona al gaspatxo el toc àcid característic. Actua com a conservant i aporta àcid màlic, beneficiós per a la salut hepàtica i digestiva.

Foto d'un all

Pista 6.

L’all

Veure detalls

Tipus:
Sec.

Origen:
Toledo.

Característiques:
De gust picant, dona potència al gaspatxo, a més de tenir propietats relacionades amb una millor salut cardiovascular.

El modus operandi: com es fa el gaspatxo Veritas?

A la nostra cuina, situada a Lliçà d’Amunt, elaborem amb molta cura i amor el millor gaspatxo ecològic del mercat.

1. Preparació dels ingredients base:

Es pelen els alls i cogombres per evitar notes amargues. Tot seguit es deixen reposar amb sal per ajudar a assuaujar l’all fresc i eliminar possibles gustos amargs del cogombre.

2. Neteja i preparació de la resta de vegetals:

Es netegen curosament els pebrots, retirant-ne les llavors i la placenta (la part blanca), i es trossegen. Els tomàquets també es netegen i tallen abans de barrejar-los amb la resta.

3. Maceració per potenciar sabors:

Tots els ingredients es deixen reposar amb oli d’oliva verge extra i vinagre en fred (a la nevera), per permetre que els gustos s’integrin i es potenciïn de manera natural.

4. Texturització en màquina industrial:

La barreja es tritura en una màquina amb capacitat per a 150 litres, fins a obtenir una textura fina. Aquest procés permet aprofitar fins i tot la pela del tomàquet, rica en pectina, una fibra prebiòtica que a més a més actua com a emulsionant i estabilitzant natural, especialment útil durant la pasteurització.

5. Embotellament i pasteurització:

Un cop aconseguida la textura desitjada, el gaspatxo s’embotella mecànicament, es tapen les ampolles, es voltegen per garantir la seguretat microbiològica i tot seguit es pasteuritza en un forn Rational, que assegura una llarga conservació sense perdre qualitat.

A sang freda

No tastar el gaspatxo és un crim… però tastar-lo i no tornar l’ampolla és actuar a sang freda. Retorna-la neta a qualsevol botiga Veritas de Catalunya i et bonificarem amb 0,10 € en la propera compra. Consulta’n les condicions.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

M. Escruela: “Amb el salmorejo Veritas podrem recaptar fons per a projectes contra la desnutrició”

Un dels propòsits de Veritas és col·laborar amb causes que...

  • Ara a Veritas

Salmorejo ecológico y solidario Veritas

Salmorejo ecològic i solidari Veritas A Veritas tenim el compromís...

  • Ara a Veritas

El projecte ‘Retorna, reutilitza i torna a començar’ aconsegueix un 40% de retorn d’ampolles

Europa s’ha posat les piles amb la sostenibilitat i ha...

  • Ara a Veritas

Postre Honesto

El teu moment de plaer saludable i ple de gust....