Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Investigacions recents han confirmat els beneficis dels productes lactis ecològics, especialment la llet ecològica, en la salut intestinal.
Un estudi australià, basat en una extensa revisió de recerques prèvies, revela com els productes lactis ecològics poden oferir una millor qualitat nutricional i tenir efectes positius sobre la microbiota intestinal.
L’anàlisi dels estudis científics va mostrar que la llet ecològica té un perfil d’àcids grassos superior al de la no ecològica. En particular, es va observar una presència més gran d’àcids grassos poliinsaturats omega-3 i omega-6, essencials per a l’organisme. A més a més, la proporció de greixos insaturats davant de saturats també va ser més favorable a la llet ecològica. D’altra banda, també es va observar més contingut de vitamines liposolubles i nivells més baixos de certs contaminants.
Una de les troballes més interessants d’aquesta revisió és la relació positiva entre els lactis ecològics i la salut intestinal. Aquesta revisió d’estudis, centrada en la llet de vaca, suggereix que aquests aliments afavoreixen l’absorció de nutrients i prevenen la inflamació de l’epiteli intestinal.
Com han destacat molts científics, l’equilibri de la microbiota intestinal és fonamental per a la salut general, ja que una disbiosi (alteració de l’equilibri de la microbiota) pot estar associada amb trastorns metabòlics, obesitat i problemes neurològics, com el Parkinson o la depressió.
Los métodos de producción ecológica prohíben el uso de abonos y pesticidas de síntesis química, lo que puede reducir la probabilidad de disbiosis intestinal. Además, en la ganadería ecológica se favorece la resiliencia del ganado frente a patógenos, lo que reduce la dependencia de antibióticos y mejora la calidad de los productos, la leche y sus derivados. Se prefiere el uso de razas autóctonas, con una alimentación ecológica basada en pastoreo al aire libre combinada con piensos ecológicos, lo cual contrasta con los métodos industriales convencionales, que priorizan el aumento de la producción a costa de la salud animal.
Tot i que els estudis revisats mostren importants beneficis de la llet ecològica per a la salut intestinal i el perfil nutricional, els autors de l’estudi adverteixen que cal fer més investigacions, especialment estudis d’intervenció dietètica amb persones, per confirmar aquests efectes en el context humà. Això permetrà reforçar encara més els beneficis dels productes ecològics i el seu impacte en la salut a llarg termini.
Font: Wittwer, A. E., Lee, S. G., & Ranadheera, C. S. (2023). Potential associations between organic dairy products, gut microbiome, and gut health: A review. Food research international (Ottawa, Ont.), 172, 113195. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.113195
T’ha agradat aquest article? Troba més.
Els snacks o aperitius se solen menjar entre hores o...
Ara està súper de moda parlar de microbiota intestinal, aquella...
L’estrès, les responsabilitats i les exigències diàries generen nivells crònics...
S’acosta l’hivern i, amb el fred, els refredats i les...