Aquest març, acoloreix els plats amb espàrrecs verds i maduixes ecològiques
Som en plena temporada de maduixes i espàrrecs verds, que destaquen pel contingut en vitamina C, un poderós antioxidant molt important per al creixement i la reparació de teixits. Afegeix-los als teus plats i aprofita’n tots els nutrients!
Espàrrec verd de Veritas
Des de mitjans de gener fins a finals de maig, podràs trobar espàrrecs verds a totes les nostres botigues, conreats de manera ecològica i procedents d’Andalusia i Extremadura.
Propietats i valor nutricional1
Poden ser blancs o verds, segons com es conreïn. Si es cobreixen de terra i queden a les fosques fins al moment de la collita, seran blancs, mentre que si es deixen exposats al sol de forma natural, es posaran verds.
Destaquen pel contingut en vitamina C i són una font d’aquest mineral de propietats antioxidants.
També aporten altres antioxidants, com els b-carotens (provitamina A), la luteïna i els flavonoides.
D’altra banda, els espàrrecs verds són més rics en minerals i vitamines que els blancs.
Nutrients principals (100 g producte)1
Vitamina C: 26 mg
Vitamina E: 2,5 mg
Fibra: 1,5 g
Diferències entre ecològic i no ecològic2
Els espàrrecs ecològics són lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química,durant el seu conreu no és permès l’ús de transgènics i la producció afavoreix el manteniment de la biodiversitat i redueix la contaminació de les aigües i el sòl.
A la cuina
Són ideals per consumir a la planxa o a la brasa, però també per preparar un brou o una crema de verdures que serveixi com a sopar lleuger. És tan fàcil com sofregir en una olla ceba, all i els espàrrecs, afegir-hi brou, deixar-ho coure, salpebrar-ho i, per acabar, barrejar-ho amb iogurt natural i triturar-ho.
Entre els mesos de gener i juliol, les nostres maduixes provenen de Huelva, i entre els mesos de juny i octubre, de Segòvia.
Propietats i valor nutricional1
Són una de les fruites amb més capacitat antioxidant, gràcies al seu contingut en antocianines, polifenols i vitamina C.
100 g de maduixes aporten uns 60 mg de vitamina C, que representen el 100% de la ingesta diària recomanada.
Destaquen també pel contingut en fibra, que afavoreix el manteniment del normal trànsit intestinal i aporta sacietat.
Nutrients principals (100 g producte)1
Vitamina C (60 mg)
Fibra (2,2 g)
Potassi (190 mg)
Diferències entre ecològic i no ecològic
Les maduixes no ecològiques encapçalen la llista dels aliments vegetals més contaminats per pesticides publicada el 2024 (dirty dozen).2
Segons estudis realitzats per la Dra. M. Dolores Raigón, les maduixes de conreu ecològic no només són lliures de possibles restes de fertilitzants i pesticides de síntesi química, sinó que aporten fins a un 29% més d’antioxidants, incloent-hi la vitamina C.3
A la cuina
Es poden menjar soles, combinades amb iogurt o en infinitat de postres, encara que de vegades acostumen a aguantar menys dies en perfectes condicions que altres fruites. Per això, per evitar malbaratar-les, les pots congelar i utilitzar-les a posteriori o preparar-ne melmelada coent-les en un cassó amb una mica d’aigua, llavors de xia i, si ho vols, amb el teu endolcidor favorit.