Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Aquest ha estat el lema de Família Torres durant generacions. Als seus cellers han sabut combinar tradició, innovació i sostenibilitat per crear alguns dels millors vins del planeta. A Veritas trobaràs algunes de les seves referències de producció ecològica a totes les nostres botigues físiques i a la nostra botiga online.
Amb més de 150 anys d’història, Família Torres és un dels grans cellers del món vinícola espanyol. Amb cinc generacions de productors de vi a les espatlles, aquesta família de cellerers aposta per la sostenibilitat i considera necessària una nova manera d’entendre el vi per fer front al canvi climàtic. El seu compromís amb la qualitat i el respecte per la terra es reflecteixen en cadascuna de les seves ampolles.
“A Família Torres hem treballat sempre la terra amb el màxim respecte, perquè estem convençuts que com més cura tenim de la terra, més bons vins aconseguim. El 2008 vam decidir intensificar el nostre compromís ambiental en constatar la realitat del canvi climàtic, i vam establir un pla per reduir l’empremta de carboni”.
Mireia Torres, directora de innovació i coneixement de Familia Torres i directora de Jean Leon.
Els seus inicis es remunten al 1870, quan Jaime i Miguel Torres Vendrell van fundar un celler a Vilafranca del Penedès. Des de les seves primeres passes, Família Torres ha estat pionera en l’exportació de vins de qualitat i ha portat el nom de la regió i d’Espanya al món i, en el decurs dels segles, ha sabut adaptar-se als canvis del mercat i les tendències globals sense perdre l’essència. Actualment, la família de cellerers disposa de cellers a terrenys de la Península, Xile i Califòrnia.
“Totes les vinyes de Família Torres a Catalunya són ecològiques, és a dir, es conreen seguint els preceptes de l’agricultura ecològica i tenen la certificació corresponent o estan en procés d’obtenir-la. A més a més, la majoria dels viticultors amb qui treballem també són ecològics. En aquests moments, tenim certificats uns 15 vins”.
Mireia Torres, directora de innovació i coneixement de Familia Torres i directora de Jean Leon.
El compromís amb la terra és un dels valors més sostinguts de Família Torres. Al llarg de les generacions, el celler ha mantingut una estreta relació amb l’entorn natural i ha adoptat pràctiques agrícoles sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Per aquest motiu, el 2008 va iniciar la transició cap a la viticultura ecològica.
“Aquesta mena de viticultura destaca perquè no s’hi fan servir pesticides ni adobs de síntesi química, a més de restringir algunes pràctiques i l’aplicació d’alguns productes, com ara el gas sulfurós —protector del vi per excel·lència—, que ha de ser més baixa que en l’elaboració d’un vi convencional”.
Mireia Torres, directora de innovació i coneixement de Familia Torres i directora de Jean Leon.
Un dels principals objectius de Família Torres és la lluita contra el canvi climàtic; per aquest motiu, anys més tard de la seva transició cap a pràctiques ecològiques, va decidir començar a treballar en algunes de les seves finques amb tècniques de viticultura regenerativa.
“Després d’iniciar la transició cap a la viticultura ecològica, va arribar un moment en què vam veure que amb aquest model agrícola no n’hi havia prou, perquè no tenia en compte les emissions de CO2. De manera que, el 2020, vam decidir de fer una passa més i adoptar la viticultura regenerativa”.
Mireia Torres, directora de innovació i coneixement de Familia Torres i directora de Jean Leon.
Amb aquest tipus d’agricultura treballen per regenerar els sòls dels seus vinyars amb l’objectiu de fomentar la biodiversitat i fer-los més resilients i, així, més forts contra el canvi climàtic, a més de contribuir des de la vinya a reduir les emissions de CO2. Ho aconsegueixen a partir d’un sistema de cobertes vegetals que fan que els vinyars tinguin més capacitat per capturar i fixar el CO2 atmosfèric a terra, a més que requereix menys maquinària.
El 2008, Família Torres va crear el programa Torres & Earth per contribuir a mitigar l’escalfament global reduint l’empremta de carboni, adaptant-se al nou escenari climàtic i conscienciant el sector i la societat de la necessitat d’actuar.
“Des de la creació del programa Torres & Earth, hem reduït un 37% les emissions de CO2 per ampolla en tot el seu cicle de vida, de la vinya al consumidor. Aquesta reducció arriba al 50% si només es comptabilitzen les emissions directes (abasts 1 i 2)”.
Mireia Torres, directora de innovació i coneixement de Familia Torres i directora de Jean Leon
Per reduir la seva empremta de carboni adopten mesures sostenibles, com ara l’autogeneració d’energies renovables, la reducció del pes de les ampolles i la reducció de l’ús de fertilitzants gràcies a la implementació de la viticultura regenerativa, entre moltes altres.
“El nostre compromís és reduir les emissions de CO2 per ampolla (directes i indirectes) en un 60% el 2030 respecte al 2008 i assolir les zero emissions netes el 2040”.
Mireia Torres, directora de innovació i coneixement de Familia Torres i directora de Jean Leon
La seva aposta per la salut del sòl, l’entorn i la biodiversitat es reflecteix en els diversos certificats que tenen els seus vins. En aquest sentit, des de la verema del 2018 molts dels vins Família Torres són aptes per a vegans, és a dir, no es fan servir productes d’origen animal durant la seva elaboració. A més a més, la família de cellerers està treballant per obtenir la certificació V-Label, símbol registrat per l’European Vegetarian Union, en més referències.
D’altra banda, des de la verema del 2023 compten amb la certificació Regenerative Viticulture Alliance (RVA) en alguns dels seus vins. Aquest segell, que disposa de la verificació d’ECOCERT, reconeix els esforços realitzats pels viticultors i cellerers que apliquen la viticultura regenerativa i certifica els vins que procedeixen de vinyars ecològics regeneratius.
El celler Torres ofereix una àmplia gamma de vins, des dels més tradicionals fins als més innovadors. Als supermercats Veritas podràs trobar les seves referències ecològiques, que reflecteixen qualitat, sabor i aroma.
En aquest sentit, el vi negre Las Mulas és un vi ecològic i vegà elaborat amb raïm cabernet sauvignon, que destaca per la seva frescor i suavitat, procedent de vinyes situades al cor de Xile. Per la seva banda, els vins negre i blanc 3055 Jean Leon ofereixen una excel·lent expressió de les varietats autòctones i internacionals, tots dos elaborats sota estrictes criteris ecològics, per als qui busquen vins de gran estructura.
Als nostres supermercats també hi podràs trobar la gamma Atrium Torres, en negre i blanc, dues opcions que destaquen per la seva elegància i versatilitat, ideals tant per a àpats informals com per maridar amb plats més complexos, així com la gamma Clos Ancestral, elaborada amb varietats ancestrals recuperades.
Tots aquests vins són elaborats amb les pràctiques més estrictes de viticultura ecològica i reflecteixen el compromís de la Família Torres amb la sostenibilitat i l’excel·lència a cada ampolla.
Coneix els nostres companys de viatge.
Les conserves de Cal Valls són fruit d’una extraordinària fusió...
De forma ovalada, color marró vermellós i carn molt tendra,...
A Eivissa trobem un destí emblemàtic que dona suport a...
Les figues Coll de Dama de Cal Pinela destaquen per...