Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
A Veritas disposem d’una àmplia gamma de postres làcties, les quals s’elaboren amb ingredients ecològics i a partir de llet fresca i de proximitat, gràcies al fet que la granja i la fàbrica on es produeixen són a prop. Per això, hem volgut comparar l’etiqueta del nostre flam d’ou amb la del mateix producte elaborat per una marca coneguda que trobaríem en un gran supermercat.
A primer cop d’ull, la llista d’ingredients entre tots dos productes és diferent, i la de la versió ecològica és força més curta. Quan revisem la informació, podem veure que el flam d’ou ecològic aporta gairebé el doble de greixos totals i saturats, atès que està elaborat a base de llet sencera de vaca. En canvi, la versió no ecològica es fabrica a partir de llet desnatada i pasteuritzada, la qual aporta menys nutrients, com greixos i vitamines, ja que es perden durant el procés tèrmic que es fa servir per desnatar la llet i conservar-la.
A més a més, la versió no ecològica conté fins a un 25% més de sucres, procedents de sucre refinat i caramel, i un terç de les proteïnes de la versió ecològica.
En aquest sentit, podem observar que els dos productes aporten pràcticament les mateixes calories, però que la major aportació de greixos i proteïnes fa que el flam d’ou ecològic sigui més nutritiu i saciant.
Finalment, quan comparem les etiquetes dels productes, també podem veure que, tot i que sigui una quantitat baixa, el flam ecològic no conté sal afegida, a diferència del no ecològic, que sí que en té.
Elaborat amb més del 95% de les matèries primeres d’origen ecològic, el nostre flam no conté ingredients modificats genèticament ni additius artificials.
La llet utilitzada és ecològica i procedeix de vaques criades en granges certificades on tenen accés lliure a l’exterior, pasturen, complementen l’alimentació amb pinsos ecològics i no són tractades sistemàticament amb antibiòtics. De la mateixa manera, els ous procedeixen de gallines criades en les mateixes condicions, amb accés a patis i alimentades amb cereals i pinsos ecològics.
D’altra banda, segons estudis realitzats per la Dra. Dolores Raigón i recollits al seu llibre Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato, la llet de vaca ecològica aporta fins a un 16% més de calci que la no ecològica.