Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Les maduixes són una menja per al nostre paladar. Vermelles i sucoses, representen un veritable plaer tant si ens les mengem soles com si les combinem amb nata, xocolata o canyella.
En referència a les seves característiques nutricionals, les maduixes destaquen per ser riques en vitamina C, a més de ser una bona font de fibra. Entre els seus principis actius es troben les antiocianines, un tipus de polifenols que destaquen per aportar el color vermell intens d’aquesta fruita.
El conjunt de beneficis del consum de maduixes en relació amb la seva composició nutricional és evident, sobretot si les consumim ecològiques.
Les maduixes de producció ecològica presenten un contingut més gran en matèria seca, per tant, més nutrients i antioxidants. A la taula podem veure que tenen un 29% més de polifenols que els fruits de producció no ecològica.
En general, les maduixes presenten un valor elevat d’antioxidants, i són les de producció ecològica les que en tenen un nivell més alt, per la qual cosa la seva ingesta aporta un elevat nivell de substàncies antioxidants a l’organisme.
D’altra banda, les maduixes ecològiques també tenen un contingut més alt en sòlids solubles i, per tant, en sucres, cosa que unida a un lleuger increment de l’acidesa fa que tinguin un gust més equilibrat.
Les maduixes són una fruita que es menja amb la pell, per aquest motiu és recomanable menjar-les sempre ecològiques, ja que aquestes són lliures de restes de pesticides i adobs de síntesi química perjudicials per a la nostra salut i habituals en la majoria dels sistemes de producció no ecològics. En aquest sentit, les maduixes no ecològiques són un dels aliments amb més exposició a la presència de substàncies plaguicides.
Les maduixes no ecològiques encapçalen la llista de les 12 fruites i verdures més contaminades per pesticides segons l’Enviromental Working Groups (Dirty Dozen, 2023).
Font: M. D. Raigón – Dept. Química de l’Escola Tècnica Superior del Medi Rural i Enologia. Universitat Politècnica de València.
Vols conèixer més estudis? Consulta el nostre fons documental.
Amanida de maduixes, perfecta per al bon temps, ja sigui...
Els maduixots són més grossos, més vermells i de gust...
Una de les preguntes que es fan moltes mares i...