Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Molt beneficiós per a la salut metabòlica, el dejuni intermitent consisteix a distribuir els teus horaris de menjar en una “finestra d’alimentació” de 8 a 10 hores, i respectar un dejuni complet que pot anar de 14 a 16 hores.
Diferents estudis han constatat que una reducció de la finestra d’ingesta de menjar pot ajudar a disminuir els valors relacionats amb la sensibilitat a la insulina, el colesterol, la pressió arterial i fins i tot el perímetre abdominal. Igualment, s’ha vist que el dejuni intermitent intervé en els senyals de gana i sacietat, i ajuda a la seva regulació. Aquestes dades indiquen que aquest tipus de dejuni contribueix a mantenir el metabolisme actiu, sobretot si els períodes en què no s’ingereixen aliments coincideixen amb les últimes hores del dia i la nit.
Els principals beneficis del dejuni intermitent estan relacionats amb l’autofàgia, un mecanisme natural de regeneració que té lloc al cos a nivell cel·lular, ja que en unes certes condicions la cèl·lula té capacitat d’eliminar o reciclar compostos que ja no tenen funció o la funció dels quals no és la correcta.
L’autofàgia s’inicia quan els nivells d’insulina són baixos, és a dir, quan fa temps que no s’ha menjat; d’aquí la importància de respectar les “finestres d’alimentació”. Aquesta detox cel·lular és la més profunda que existeix i és important per prevenir l’envelliment prematur, el càncer, la neurodegeneració…, a més de relacionar-se amb la salut digestiva i el bon estat de la microbiota.
Text: Marta Marcè, nutricionista, naturòpata i comunicadora.
Et fem una proposta de menú de dejuni intermitent, per depurar i equilibrar l’organisme, amb receptes per trencar el dejuni de manera saludable.
És hora d’avançar cap a una alimentació sostenible i saludable,...
Seguir una dieta saludable no ha de ser sinònim de...
Si estàs vivint una situació d'estrès és fonamental que vigilis...