Vegà

Espaguetis de carbassó amb bolonyesa vegana

Els espaguetis de carbassó o zoodles són una forma divertida de gaudir de totes les propietats d’aquesta hortalissa; rica en vitamines i minerals i baixa en carbohidrats, és ideal en dietes hipocalòriques.

En aquesta ocasió acompanyem els espaguetis de carbassó d’una bolonyesa vegana, amb soja texturitzada, verdures i espècies.

Espaguetis de carbassó amb bolonyesa vegana

Ingredients:

  • 1 ceba vermella mitjana
  • 100 g de bolets xiitake
  • 2 grans d’all
  • 1 pastanaga
  • 2 cullerades de tamari
  • 1 branca d’api
  • ½ de tassa de vi negre
  • 1 cullerada sopera d’orenga
  • 750 ml brou de verdures
  • 1 carbassó
  • 2 tasses de soja texturitzada
  • Sal
  • 1 cullerada sopera d’alfàbrega
  • Pebre
  • 1 llauna de tomàquet sencer pelat (aprox. 390 g)


Pots trobar tots els ingredients a la botiga en línia de Veritas.

Elaboració:

  • Talla les verdures: la ceba a la juliana, els alls a làmines i la pastanaga, l’api (sense les fulles) i els bolets a daus petits.
  • Tira un bon raig d’oli d’oliva verge extra en una paella i cou les verdures a foc mitjà durant uns 5 o 7 minuts, remenant de tant en tant.
  • Afegeix-hi la soja texturitzada i el tamari. Remena-ho i cuina-ho durant uns minuts més. Després, afegeix-hi el vi i continua-ho cuinant.
  • Finalment, afegeix-hi el tomàquet sencer pelat i aixafa els tomàquets amb una espàtula, fent que s’integrin bé amb la resta d’ingredients. Afegeix-hi el brou de verdures, les espècies i un pessic de sal. Continua-ho cuinant i remenant durant uns 15 minuts més.
  • Mentrestant, amb un espiralitzador prepara els espaguetis de carbassó.
  • Salta’ls un parell de minuts en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra.

Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa FastGood.

Descobreix la nostra proposta de receptes veganes.

Contingut relacionat

  • Vegà

Zoodles de carbassó amb ajoblanco d’anacards

Zoodles de carbassó, uns divertits espaguetis vegetals que et permeten...

  • Vegà

Crema de porro, carbassó i bròcoli

Crema de porro, carbassó i bròcoli, completa, fàcil de fer...

  • Vegà

Soja texturitzada – Tècniques de cuina

La soja texturitzada és una proteïna vegetal que es pot...