Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Les patates són riques en potassi, calci, ferro i fòsfor, i sempre que es cuinin adequadament no engreixen.
T’expliquem les formes més saludables de preparar-les perquè en gaudeixis aprofitant tots els seus nutrients i sense remordiments.
És molt important triar patates ecològiques, ja que és un dels productes en què l’agricultura no ecològica utilitza més plaguicides i herbicides, que s’acumulen a la pell i poden penetrar al seu interior.
Per poder assimilar-ne els sucres lentament i que el midó sigui més resistent als processos digestius -cosa que les converteix en un excel·lent prebiòtic, que regula la glucosa en sang i manté la microbiota intestinal sana- les has de coure amb pell, deixar-les refredar i guardar-les a la nevera un mínim de sis hores.
Després, ja les pots tornar a escalfar de moltíssimes maneres, sempre a una temperatura no superior a 130ºC.
Talla-les a quarts, unta-les amb oli d’oliva i enforna-les durant uns deu minuts, fins que estiguin daurades. Abans de servir-les, condimenta-les amb flor de sal, sal negra, sal rosa o sals amb herbes.
Fregeix-les en una mescla d’oli d’oliva i de coco pocs minuts, de manera que quedin cruixents, i gaudeix d’unes delicioses patates braves amb una veganesa amb kimchi.
Amb cura de no trencar la pell, buida-les amb una cullera i barreja la polpa amb mongetes azukis saltades amb ceba, gingebre, espècies al gust i unes quantes gotes de tamari. Emplena les patates i decora-les amb llavors i germinats frescos.
Pela les patates prèviament cuites i refrigerades i talla-les a làmines. En una safata de forn intercala capes de patates amb bacallà o tempeh saltat amb porro, all i julivert fresc picat.
Aboca-hi per damunt una barreja de nata vegetal d’ametlles amb una mica de mostassa, empolvora-ho amb parmesà o llevat nutricional, gratina-ho i serveix-ho amb amanida verda i xucrut.
Un puré de patates i moniato o carbassa és l’acompanyament perfecte de plats de carn o peix. Igualment, les patates aixafades són ideals per fer boletes i emplenar-les amb un sofregit de tofu fumat, verdures, cúrcuma i pebre.
Atreveix-te a utilitzar-les com a ingredient de masses de galetes o brownies, a barrejar-les amb ametlles per elaborar massapans o fins i tot a preparar uns deliciosos bunyols de patata amb canyella i sucre de coco.
Extraordinàriament riques en proteïnes, ferro i fibra, les llenties són...
Amanida de patata i salmó amb quefir vegetal, una versió...
Vichyssoise, una crema lleugera perfecta per consumir a l’hivern ben...
Truita de patates vegana, un clàssic de la nostra gastronomia,...