Típic de l’Índia, el dhal és un plat saborós i molt aromàtic, gràcies a les espècies, que aporta proteïna completa fruit de la combinació de les llenties vermelles amb l’arròs basmati.
Gaudeix d’aquest plat exòtic i nutritiu que et proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Ingredients:
Per a l’arròs:
Elaboració:
- Renta i cola l’arròs.
- Cuina la varietat triada (blanc o integral) segons les instruccions del paquet, juntament amb la canyella, el gingebre i els claus.
- Una vegada fet, passa’l per aigua i escorre’n el líquid. Reserva’l.
- Preescalfa el forn a 180 °C.
- Renta, pela i talla a daus petits la carbassa i el moniato. Barreja’ls en un bol amb una cullerada de garam masala i un rajolí d’oli d’oliva.
- Passa’ls a una safata de forn i enforna’ls durant uns 30 minuts o fins que estiguin daurats.
- Renta les llenties, escorre-les, renta-les una altra vegada, torna-les a escórrer i col·loca-les en una olla amb les tasses d’aigua i la cúrcuma. Barreja-ho i afegeix-hi una cullerada petita d’oli per damunt sense remenar.
- Sense tapar l’olla, cou les llenties a foc mitjà durant uns 15 minuts o fins que notis que han perdut fermesa. Vigila que no es quedin sense aigua i si veus que l’han absorbit afegeix-n’hi una mica més. Una vegada fetes, escorre-les i reserva-les.
- Escalfa el ghee a foc mitjà-baix en una olla (preferentment de ferro colat) i, quan estigui calent, incorpora-hi el curri i el comí en pols, el gingebre pelat i tallat finament (o ratllat) i les llavors de cardamom.
- Deixa-ho coure una mica perquè es deixin anar els sabors i afegeix-hi la ceba pelada i tallada a daus. Remena-ho perquè s’impregni de les aromes de les espècies i sofregeix-la fins que agafi color, però sense que es cremi.
- Incorpora-hi els bolets tallats a tires i salta’ls fins que perdin la fermesa.
- Afegeix-hi la llet de coco, barreja-ho i cou-ho durant 3 minuts.
- Esprem dins de l’olla el suc de la llima, remena-ho, afegeix-hi les llenties i la verdura rostida, torna-ho a barrejar i, finalment, incorpora-hi una bona part del coriandre prèviament tallat, els espinacs, una mica de sal. Cou-ho 5 minuts més abans d’apagar el foc.
- Serveix-ho sobre un llit d’arròs basmati aromàtic i empolvora-ho amb la resta de coriandre fresc.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb cereals i llegums.