Ja siguin de cacau, garrofa, fruita seca, sèsam… Les cremes per untar ecològiques són una gran alternativa per a esmorzars, berenars, aperitius o sopars informals, gràcies a la seva textura untuosa, gust intens i aportació de nutrients.

Tant per preparar un sandvits en pocs minuts, com per potenciar el sabor d’una recepta o fer unes postres, les cremes per untar et faciliten la feina a la cuina. Tria les teves preferides!
La nostra proposta de cremes per untar
Cremes de cacau
Les ecològiques es distingeixen de les no ecològiques per la millor qualitat dels sucres i l’ús d’olis vegetals (oliva, gira-sol) en lloc de greixos hidrogenats. A més, el cacau utilitzat té la certificació UTZ (que reconeix la producció agrícola sostenible i millors oportunitats per als agricultors, les seves famílies i el planeta). El resultat són cremes autèntiques que van des de les clàssiques (cacau, cacau amb avellanes, cacau duo amb llet…) fins a les de gustos més nous, com les de cacau amb taronja o menta.
Cremes de garrofa
Pertanyent a la família de les lleguminoses, la garrofa és una beina de color marró fosc i dolç que es torra i tritura per obtenir la farina de garrofa. És rica en minerals (ferro, calci), gairebé no aporta greixos i proporciona energia saludable sense els efectes estimulants de la teobrima del cacau. La majoria de cremes de garrofa ecològiques estan endolcides amb xarop de blat de moro, sucre integral o sucre de flor de coco.
Cremes de fruita seca
Extraordinàriament nutritives, pots fer-les servir per preparar una beguda refrescant, enriquir un iogurt o elaborar salses variades.
- Crema d’ametlla: és molt rica en calci i una opció excel·lent per als qui no prenen làctics.
- Crema d’avellana: ajuda a rehular els nivells de sucre en sang, per la qual cosa és una gran opció per controlar el consum de dolços.
- Crema de cacauet: com que és rica en proteïna, resulta molt saciant i és perfecta per a dietes veganes, vegetarianes i baixes en carbohidrats.
- Crema d’anacard: rica en minerals (fòsfor i magnesi) i triptòfan, mitiga la fatiga i és molt energètica.
Pastes de sèsam
La tahina és una pasta a base de llavors de sèsam moltes molt popular a la cuina de l’Orient Mitjà (hummus, babaganiux) que és ideal per preparar salses tipus vinagreta, barrejant-la amb salsa de soja i llimona o vinagre.
Sorprèn als teus convidats amb aquesta boníssima recepta d’
hummus de mongetes i crema de cacauet.
Hummus de mongetes i crema de cacauet
Crema de coco
De textura molt untuosa, s’elabora amb cocos frescos i a una temperatura de processament inferior a 38ºC.
És la mantega tradicional que s’ha aclarit, un procés que elimina els sòlids de la llet (caseïna, lactosa i aigua), per la qual cosa és adequada quan hi ha al·lèrgies o sensibilitats a aquests components làctics.
Utilitza el ghee per preparar plats principals com aquest arròs amb ghee, herbes i tofu fumat.
https://www.veritas.es/ca/arros-amb-ghee-herbes-i-tofu-fumat/