Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
El món dels enciams està ple de color, textura i sabor. Les seves fulles tenen un gust refrescant i agradable, i aporten vitamines, minerals i fibra. Els enciams d’origen ecològic es conreen sense pesticides ni additius químics i tenen un contingut més alt de matèria seca que els no ecològics, la qual cosa, al seu torn, implica més concentració nutricional.
L’enciam és l’hortalissa per a amanida més popular en la majoria de les gastronomies i la més conreada del món. El seu alt contingut en vitamines, l’aportació de fibra, la textura cruixent i el gust refrescant la fan perfecta per consumir com a entrant hipocalòric. A més, sempre ha estat considerada com una planta de propietats tranquil·litzants.
L’enciam ecològic
Som davant d’una hortalissa molt rica en vitamines i minerals, com el calci i el ferro, però alguns d’aquests nutrients es perden si es cou la fulla, com la vitamina C, per exemple. La seva composició química varia segons el tipus d’enciam, les pràctiques de cultiu i les condicions ambientals en les quals es desenvolupa, que poden alterar-ne el contingut en proteïnes, carbohidrats, vitamines, microelements, etc.
Font: M. D. Raigón – Dept. de Química de l’Escola Tècnica Superior del Medi Rural i Enologia, Universitat Politècnica de València.
Selecció d’estudis sobre els beneficis del productes ecològics.
L’oli d’oliva ecològic s’extreu en fred, de manera que s’evita...
Kale, una varietat de col arrissada que s'ha convertit en...
L’horta de la Carme està situat a Camarles, Tarragona. Allà...