Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Els ous són molt fàcils de preparar i hi ha moltíssimes maneres de gaudir del seu sabor. No obstant això, la clau perquè el resultat sigui saludable està en la forma de cuinar-los: la clara ha d’estar quallada i el rovell líquid.
Aporten proteïnes d’alt valor biològic, són una font extraordinària de micronutrients essencials i destaquen per la seva gran versatilitat a la cuina. Com a norma general, has d’evitar els bullits amb el rovell dur i les truites o remenats sense control sobre la temperatura de cocció, ja que la sobrecocció del rovell oxida el colesterol dels ous.
És important distingir els ous ecològics de la resta. El codi que veuràs a la closca comença pel nombre 0, i el color del rovell és groc no taronja.
Pots substituir les clàssiques patates fregides per xirivies i moniatos fets al forn cruixents, i acompanyar-los amb una amanida de ruca, canonges, germinats, tomàquets cirerols i daus de ravenets macerats en vinagre d’umeboshi.
Perquè el rovell quedi líquid, retira’ls i refreda’ls ràpidament en aigua freda. Trenca’ls i punxa’ls amb la punta del ganivet sobre una torrada de pa integral amb llavors, làmines d’alvocat i kimchi o xucrut; així el rovell es vessarà sobre la torrada.
Quan apaguis el forn, incorpora-hi unes gotes de shoyu, pebre vermell fumat o pebres molts al gust, i deixa que es cuini amb l’escalfor residual durant uns minuts.
Afegeix una mica de nata o beguda vegetal d’arròs o fajol als teus remenats i serveix-los amb un grapat de bolets frescos, cibulet picat i uns quants trossos d’all negre.
Pots trobar ous ecològics i tots els ingredients per a cuinar-los a la nostra botiga en línia.
Alf Mota, ecochef i professor de cuina saludable.