Les galetes sense gluten és una recepta ideal per preparar en família, ja que nens i xocolata formen una parella inseparable des de fa segles.
Galetes sense gluten amb gotes de xocolata
A banda de ser deliciós, el cacau és una bona font d’energia, minerals i polifenols, uns antioxidants naturals molt beneficiosos.
Les galetes amb gotes de xocolata són molt fàcils de preparar, i els petits les trobaran tan irresistibles que hauràs d’amagar-les…
Ingredients
60 gr de gotes de xocolata per posar al forn
150 gr de farina de panificació sense gluten
100 gr de sucre de canya
75 gr de mantega
1 ou
Elaboració
Deixa la mantega fora de la nevera fins que s’estovi i passa el sucre per un molinet fins a convertir-lo en sucre de llustre.
El nen pot encarregar-se de batre la mantega amb les varetes, fins a formar una pasta. Gradualment, mentre el nen continua batent, afegeix el sucre a la mantega fins que n’obtinguis una crema fina. A continuació, posa-hi l’ou mentre hi vas afegint la farina i, finalment, incorpora les gotes de xocolata.
Quan la massa estigui a punt, enfarina la taula i forma una bola. Si la massa té una textura massa tova, embolica-la en paper film i deixa que reposi a la nevera durant uns minuts perquè guanyi consistència. Quan tingui la fermesa adequada, el teu fill ja pot fer boletes amb les mans.
Col·loca les boletes en una safata de forn sobre un full de paper de cocció i aixafa-les fins a donar-los forma de galeta. Preescalfa el forn a 170 ºC i enforna les galetes durant 10 minuts.
Només necessitaràs dos minuts per preparar un batut de civada i plàtan deliciós i nutritiu. Molt energètic i ric en fòsfor i potassi, és ideal per prendre abans o després de practicar esport. I, per descomptat, també és perfecte a l’hora d’esmorzar o berenar, però recorda que la civada té gluten i no és apta per a celíacs.
Batut de civada i plàtan
Ingredients
1 got de beguda de civada amb calci
1 plàtan
1cs de cacau en pols
1cs de flocs de civada
Canyella en pols
Elaboració
Col·loca a la batedora la beguda de civada, el plàtan, el cacau i els flocs de civada.
Bat els ingredients durant 30 segons, fins que la barreja tingui una textura cremosa.
Aboca el batut en un got alt i empolvora canyella en pols.
La recepta dela setmana… Cassoletes de llimona i agar-agar, proposada per la ecoxef Mireia Anglada. L’agar-agar és un aliment molt ric en fibra, i per això ajuda a regular el trànsit intestinal de manera suau.
Ingredients per a la base de la massa sablée:
80gr de farina de fajol
80gr de farina de blat de moro
80gr de ametlla molta
40gr de sucre panela o integral
6gr de lli acabat de triturar fi
120ml d’oli de coco
60ml de xarop d’atzavara
20ml d’aigua
Sal
Per al farciment:
120ml de suc de taronja
100ml de beguda vegetal d’ametlla
80ml de suc de llimona
70ml de xarop d’atzavara
30gr de pasta pura d’ametlla
15gr de kuzdú
3gr d’agar-agar
1cp de ratlladura de llimona
Gerds al gust
Elaboració
Barreja en un bol el fajol, la farina de blat de moro, l’ametlla molta i el sucre.
Incorpora a la barreja el xarop d’atzavara i la llimona prèviament hidratada en aigua. Remena, afegeix-hi l’oli de coco semifós i barreja-ho bé.
Estén la massa ben fina entre fulls de paper de forn perquè es refredi.
Un cop freda, ja es pot tallar, col·locar en els motlles i enfornar durant 10 minuts a 160ºC.
Col·loca tots els ingredients del farciment en un cassó i remena’ls bé, fins a obtenir una crema homogènia.
Cou-ho fins que bulli i aboca-ho dins les cassoletes que has preparat anteriorment.
Aquesta setmana, la food blogger Alba Niubo ha preparat aquesta recepta per a tu: “tacos” de carabassa amb guacamole i germinats. Els germinats són molt nutritius perquè durant la fase germinativa es desdoblen els nutrients de la llavor per l’acció de diversos enzims. Així mateix, faciliten l’eliminació de les toxines i residus acumulats en l’organisme.
‘Tacos’ de carabassa, guacamole i germinats
Ingredients:
Germinats variats
1 pastanaga
1/2 carabassa
1/2 pot petit de cigrons cuits
1 llimona
Curri
Cúrcuma
Pebre negra
Per al guacamole:
Un alvocat
1 tomàquet madur
Una ceba
1 llimona
4 branquetes de coriandre
Elaboració:
Renta i talla la carabassa i les pastanagues i amaneix-les amb curri. Escalfa el forn a 180ºC i enforna les verdures durant 25-30 minuts, fins que estiguin completament toves.
Mentrestant, renta els cigrons i, després d’escórrer-los, posa-hi curri al gust, pebre negre, cúrcuma i unes gotes de llimona. Posa-ho al forn durant 5-10 minuts i un cop ja fets, reserva’ls.
Retira la carn de l’alvocat i posa-la en un bol. Aixafa-la amb el suc d’una llimona i afegeix-hi el tomàquet, la ceba i el coriandre, prèviament picants ben petits. Remena bé fins a obtenir una massa homogènia i reserva-la.
Un cop estiguin fetes la carabassa i les pastanagues, treu la pell i les llavors de la carabassa i aixafa’n la polpa com si fessis un puré. Talla la pastanaga a trossos i deixa-la part.
Per muntar el “taco”, posa primer una mica de carabassa, després uns trossets de pastanaga i, seguidament, el guacamole. Afegeix-hi uns quants cigrons i col·loca-hi uns quants germinats a sobre.
El flam de carbassa és una forma exquisida d’utilitzar aquesta verdura per receptes dolces. Té un elevat nivell d’antioxidants que prevenen l’envelliment i retarden l’oxidació de les cèl·lules provocada pels radicals lliures.
Flam de carbassa
Ingredients
1kg de carabassa
3 ous
12c de xarop d’atzavara
1 got de llet o de beguda vegetal
1 got d’aigua
1 pessic de nou moscada
Sal
Fruita seca
Preparació
Preescalfa el forn a 180ºC. Seguidament, pela i talla la carabassa a trossos no gaire grossos.
Bull-la durant 15 minuts, treu-la de l’aigua i deixa que es refredi.
Bat els ous en un recipient, afegeix el xarop d’atzavara, la nou moscada i, finalment, la llet o beguda vegetal.
Aixafa la verdura amb la forquilla, afegeix-la a la crema anterior i barreja-ho bé.
Aboca la massa en un motlle i enforna-ho durant 30 minuts, vigilant la cocció.
Deixa-ho refredar, desemmotlla-ho i decora-ho amb nous, ametlles o avellanes.
El patè de tomate y almendra es un aperitivo estupendo, gracias a su alto contenido en licopeno, un antioxidante que ayuda a prevenir el cáncer. Te dejamos una deliciosa y fácil receta para que puedas prepararlo tú mismo en casa.
Paté de tomate y almendra
El tomate es un fruto que aporta un alto contenido en agua y es bajo en calorías. Es rico en vitamina A y una de las mayores fuentes de licopeno.
Mientras que las almendras son un alimento con una gran fuente de proteínas, minerales como el fósforo, hierro y magnesio; y también con una gran variedad de vitaminas del grupo B.
uesta setmana et proposem una alternativa a aquesta crema tradicional: la vichyssoise vegana.
Vichyssoise vegana
La vichyssoise és una sopa internacionalment coneguda com a recepta tradicional de la cuina francesa. Aquesta crema és una sopa freda elaborada en la seva recepta original amb ceba, porro, patata, llet i nata. Nosaltres et proposem substituir la llet de vaca i la nata per la beguda de civada.
Aquesta beguda contribueix a mantenir els nivells normals de colesterol perquè té pocs greixos saturats. L’agradable sabor del cereal t’hidratarà amb energia i minerals perquè puguis continuar amb les tasques del teu dia.
Descobreix aquesta deliciosa vichyssoise vegana! Serveix-la en un bol freda o calenta, les dues opcions són perfectes per a aquesta alternativa a la crema tradicional.
Ingredients:
3 porros
2 patates mitjanes
Oli d’oliva verge
Beguda de civada
1/2 L de brou de verdures
Sal
Preparació
Talla els porros i les patates a làmines. Salta-ho amb oli a foc lent durant una mitja hora.
Afegeix el brou i fes-ho bullir 20 minuts. Tritura-ho tot i deixa que es refredi.
Incorpora la beguda de civada fins a aconseguir una textura de crema.
El tofu és un gran font de proteïnes d’origen vegetal. A vegades pot resultar una mica difícil innovar la seva preparació. I per això, per a sortir de la rutina, et deixem una recepta deliciosa i original perquè puguis gaudir d’aquest aliment dins del teu menú setmanal.
Tofu amb salsa de pastanaga
El tofu és un derivat de la soia que conté un alt percentatge de calci i proteïnes. Té un sabor i una textura lleugera que combinen molt bé amb la majoria d’aliments. Es pot cuinar de múltiples formes com arrebossat, a la planxa, en estofats, i entre altres més.